Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

KDH: Výjazdové rokovania vlády nie sú úprimné

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Výjazdové rokovania vlády nie sú podľa podpredsedu KDH Miloša Moravčíka úprimné. Ako povedal, za prvej Ficovej vlády zostávali po výjazdových zasadnutiach stovky nesplnených sľubov a nezrealizovaných uznesení vlády.

„Dnes je zjavné, že premiér využíva výjazdové zasadnutia na vlastnú sebaprezentáciu, ktorú nadraďuje nad potreby slovenských regiónov. Pri vládou prisľúbených projektoch starostom máme obavu, že budú slúžiť viac na pomoc vyvoleným firmám ako na pomoc obciam. Mnohí starostovia majú ešte čerstvo v pamäti, ako Fico rozdával futbalové ihriská, ktoré predražene stavali vyvolené firmy,“ vyhlásil Moravčík.

Ak by to premiér myslel s pomocou regiónom úprimne, tak by dal podľa podpredsedu KDH pokyn svojim ministrom pripraviť opatrenia na pomoc okresom po celom Slovensku a vláda by sa nimi zaoberala na štandardnom zasadnutí. „Takto však kvôli priorite premiérovej sebaprezentácie, budú musieť niektoré okresy čakať na výjazdové zasadnutie a s ním spojenú pomoc až niekoľko rokov,“ dodal Moravčík.

Dnes sa uskutočnilo výjazdové rokovanie vlády v Michalovciach, ktoré sa zaoberalo najmä podporou okresov Michalovce a Sobrance.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu