Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Nový splnomocnenec vlády nastúpi do úradu začiatkom októbra

Nový splnomocnenec avizuje reformné opatrenia
Nový splnomocnenec avizuje reformné opatrenia (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Miroslav Pollák vo funkcii splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity skončí 30. septembra. Jeho nástupcom sa stane poslanec Peter Pollák (OĽaNO), ktorý na úrad nastúpi 1. októbra. Odvolanie starého a vymenovanie nového splnomocnenca vyplýva z návrhu, ktorý dnes v Michalovciach schválila vláda na svojej 26. schôdzi.

Nový splnomocnenec avizuje reformné opatrenia. Plánuje rómsku politiku postaviť na princípe slušného správania sa. Dokument s niekoľkými piliermi tejto reformy predstavil spolu s ministrom vnútra Robertom Kaliňákom a straníckym šéfom Igorom Matovičom na stretnutí s novinármi 18. septembra. Konkrétne opatrenia plánujú verejnosti priblížiť v polovici októbra. Už teraz je z pripraveného dokumentu zrejmé, že forma a výška sociálnej pomoci štátu občanovi bude výrazne zohľadňovať prístup občana k rodine, spoločnosti a štátu.

Pollák sa poslaneckého mandátu nevzdá. „Uvedomujem si, že bude veľmi náročné skĺbiť mandát poslanca a splnomocnenca vlády pre rómske komunity. Prijímam túto zodpovednosť,“ povedal 19. septembra s tým, že sa vzdá platu splnomocnenca a bude ho používať na projekty na rozvoj rómskej komunity. Podľa neho sa za 22 rokov ani jedna politická strana nestavala k rómskej problematike zodpovedne a väčšinou na nej len získavala politický kredit.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu