Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

SDKÚ: Budeme strážnym psom rómskeho splnomocnenca Polláka

Peter Pollák
Peter Pollák (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Opozičná strana SDKÚ-DS plánuje byť "strážnym psom" svojho kolegu v opozičných laviciach parlamentu Petra Polláka (OĽaNO). Toho dnes kabinet Roberta Fica (Smer-SD) vymenoval na post splnomocnenca vlády SR pre rómske komunity, z ktorého bol odvolaný nominant vlády Ivety Radičovej Miroslav Pollák.

"SDKÚ-DS sa bude venovať rómskej problematike aj naďalej a bude strážnym psom nového splnomocnenca vlády SR. Je to náš záväzok voči ľuďom, ktorí nás v desiatkach listoch žiadajú o pomoc pri riešení rómskej problematiky," uviedol dnes predseda poslaneckého klubu SDKÚ-DS Ľudovít Kaník.

Podľa neho podpora, ktorú dnes Pollák získal od vládneho kabinetu, ho prakticky zaradila do radov vládnych poslancov v parlamente, ktorých počet by sa tak v praxi zvýšil na 84.

Pochybnosti v súvislosti s opozičným postavením matovičovcov, po dohode OĽaNO s vládnou stranou na rozsiahlej reforme, vyslovili už minulý týždeň viacerí opoziční poslanci. Líder hnutia OĽaNO Igor Matovič však už vtedy akékoľvek úvahy o koalícii so sociálnymi demokratmi odmietol. "Uzavreli sme čisto dohodu o riešení jedného konkrétneho parciálneho problému, ktorý je jeden z najväčších problémov, ktorý trápi Slovensko," vyhlásil Matovič.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu