Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Sulík: Spolupráca Matoviča so Smerom robí dojem tichého koaličného partnera

Richard Sulík Zobraziť galériu (2)
Richard Sulík (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Spolupráca Obyčajných ľudí a nezávislých osobností (OĽaNO) so Smerom-SD na riešení rómskej problematiky pripomína tichého koaličného partnera. Myslí si to predseda SaS Richard Sulík.

"Robí to dojem minimálne tichého koaličného partnera," povedal dnes na brífingu v parlamente Sulík.

Pokiaľ ide o otázku splnomocnencov vlády, pripomenul, že Peter Pollák nebude prvým, kto tento post vo vláde Roberta Fica (Smer-SD) vzal. "Aj Most už má jedného splnomocnenca," poznamenal. Zároveň zdôraznil, že SaS by nikdy nič také neurobila, čo podľa Sulíka dokazuje, že liberáli sú jediná skutočná a dôsledná opozícia. Poznamenal tiež, že v prípade SaS neboli nikdy podozrenia z kolaborácie so Smerom-SD.

OĽaNO podľa Igora Matoviča nepodpísali žiadnu koaličnú dohodu so sociálnymi demokratmi. Ide len o dohodu Matoviča a Petra Polláka so Smerom-SD na riešení rómskej problematiky. O vysvetlenie spolupráce žiadala obyčajných dnes SDKÚ-DS.

Matovičovci zdôraznili, že hoci sú v opozícii, nemienia len nečinne sedieť a vykrikovať z poslaneckých lavíc, preto sa rozhodli pre spoluprácu so Smerom-SD. SDKÚ-DS pripomenuli, že mali 10 rokov na riešenie rómskej problematiky a nič poriadne neurobili rovnako ako ostatné "zodpovedné politické strany".

Obyčajní by spolu so Smerom-SD mali presadiť balík legislatívnych opatrení, ktorý by mal prispieť k riešeniu rómskej problematiky. Rómske otázky bude mať od 1. októbra na starosti poslanec OĽaNO Peter Pollák ako nový splnomocnenec vlády. Nahradí Miroslava Polláka. Obsadenie postu ponúkol matovičovcom minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD), pod ktorého rezort nedávno prešli kompetencie úradu splnomocnenca.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu