Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Maďarič moralizuje nad reality šou: Pán minister a táto žumpa Vám nevadí?

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Vulgárnosti a nekultúrnosť! Tak to sa najnovšie nepozdáva ministrovi kultúry Marekovi Maďaričovi vo vysielaní našich súkromných televízií. Bitka a nadávky medzi Kleopatrou z Turca a alkoholom potuženou záujemkyňou o jedného z chlapov v reality šou Farmár hľadá ženu ho pobúrili natoľko, že hodlá voči televíziám zasiahnuť. Zvláštne, že nadávky a nekultúrnosť poslancov v parlamente s ním doposiaľ nepohli. Pán minister a politická kultúra na Slovensku je podľa Vás v poriadku?

Maďarič v otvorenom liste, ktorý adresoval ústavným činiteľom ako aj predstaviteľom kultúry, školstva a cirkví či samotným súkromným televíziám podotkol, že súkromné televízie vedú boj o diváka a zisk „často na hranici dobrého vkusu“. Reagoval tak na vlnu vulgárností, ktorá sa objavila hneď vo viacerých reality šou spustených v septembri.

Zaujímavé však je, že minister kultúry nebojuje s podobnou vervou proti vulgárnostiam a nevhodnému správaniu našich politikov. A to ich rozhodne nebolo málo, veď posúďte sami. Ponúkame vám prehľad incidentov našich politických špičiek.

Parlament začal incidentom: Matovič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Matovičove striekačky
Len v utorok sme boli svedkami incidentu v rokovacej sále, kde šéf Obyčajných ľudí Igor Matovič vysypal obálku plnú injekčných striekačiek na hlavu Martina Poliačika z SaS. Situácia vyplynula z Poliačikovho nedávneho priznania k užitiu tvrdých drog. Okrem iného v ňom ešte povedal, že „čistý heroín je pre telo v zásade neškodná vec “, čo Matoviča vytočilo natoľko, že sa uchýlil k spomínanému činu. Poliačik síce nereagoval hneď, ale neskôr poslaneckého kolegu označil za psychopata, zbabelca a chudáka. Ten ho zase častoval pomenovaniami pako a dement.

Gašparovičov bodyček
Počas minuloročných MS v hokeji na Slovensku si príležitosť vidieť zápasy nenechal ujsť tak prezident Ivan Gašparovič ako aj vtedajšia premiérka Iveta Radičová. Prezident mal po prehratom zápase s Rusmi sotiť lakťom do premiérky. Kým premiérkino okolie hovorí o arogancii, prezidentov hovorca to označil za absolútne vtipné. Gašparovič mal do Radičovej strčiť údajne kvôli prehratému zápasu našich hokejistov.

Cuper búral a nafúkal 2 promile
Zdemoloval dve autá a zrámoval značku, napokon nafúkal dve promile. Aj takto sa prejavil poslanec HZDS Ján Cuper ešte v roku 2005, ktorý nechápal, ako mu mohli namerať tak veľa. Zároveň nehodu hodil na vodiča „veľkého“ auta, ktoré išlo oproti nemu. Ten však vraj ušiel.


Kvorkova aféra s Rómkou
Exposlanec Smeru Ján Kvorka sa v roku 2006 ako 51-ročný mal zapliesť s len 17-ročnou Rómkou. Tá však v tom čase chodila s Jánom Lackom, dnes už manželom, ktorého táto skutočnosť určite netešila. Kvorka je obvinený z obmedzovania osobnej slobody. S dvoma ďalšími mužmi mali Lacka naložiť do auta a odviezť do skladu. Tam ho mali zbiť a donútiť, aby zaplatil za rozbité auto, ktoré Kvorkovi v hneve rozbil.

Škrtič Rafaj
Počas rokovania o imunite vo februári 2012 malo v poslaneckom salóniku dôjsť k sporu medzi Rafaelom Rafajom z SNS a už tradičným súperom v roztržkách Igorom Matovičom. Rafaja údajne znervóznil Matovičov transparent s nápisom "Gorily patria do basy", vykrikoval na šéfa OĽaNO, ktorý ho zahriakol, načo obaja odišli do salónika. Podľa slov Matoviča ho mal poslanec SNS škrtiť kravatou, potom mala Matovičovi vyletieť ruka. Rafaj vtedy odmietol celú vec komentovať, uviedol len, že Matovič preháňa.

Igor Matovič
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Belousovej facka

Ručne stručne si to s Matovičom v parlamente vybavila exposlankyňa Anna Belousovová v roku 2010, keď ešte pôsobila v SNS. Belousovovej totiž prekážalo, že ju šéf Obyčajných ľudí v jednom zo svojich článkov uverejnených v jeho regionálnych novinách označil za Anču. Svojská bola aj reakcia na vzniknutý konflikt vtedajšieho šéfa parlamentu Richarda Sulíka.


Boxer Mečiar a novinári
Expremiér Vladimír Mečiar v sebe nezaprel bývalého boxera. Presne pred desiatimi rokmi sa ho redaktor TV JOJ opýtal Mečiarovu neobľúbenú otázku, kde vzal peniaze na Elektru. „Ešte raz sa ma to opýtaš, takú ti j..., že sa nespamätáš,“ povedal vtedy rozhorčene. Mečiar v minulosti napadol aj novinára českej TV Prima, ktorý sa zúčastnil na poslednej rozlúčke so zavraždeným Jánom Duckým. Fyzický útok sprevádzal vulgárnymi výrazmi. Ďalšieho novinára poslal do ri*i.

Slota opitý ako štolverka
Ján Slota sa neraz predviedol nekultúrnym správaním. Okrem nadávok ho bolo viackrát vidieť v povznesenej nálade, či už v parlamente alebo mimo neho. Kamery ho však zachytili v naozaj nelichotivom stave, keď v jednom z bratislavských podnikov prezentoval svoje názory, ťažko artikuloval a nadával na Maďarov.


Vulgárne okienko v parlamente
Na parlamentnej pôde odznelo už množstvo slov, ktoré na toto miesto rozhodne nepatria. Obľúbenou nadávkou je výraz hajzeľ. V roku 2008 ho vtedajší minister spravodlivosti Štefan Harabin adresoval Danielovi Lipšicovi, keď počas rozpravy o návrhu na Harabinovo odvolanie zaznela už pomaly zľudovená veta: „Pôjdeš do basy, ty hajzeľ.“  Mladého smeráckeho poslanca Roberta Madeja častoval „sopľavým hajzľom“ Pavol Hrušovský, za čo sa mu ešte v ten deň ospravedlnil. Dušan Jarjabek zo Smeru sa pozabudol a zo zapnutého mikrofónu, ktorý použil na faktickú poznámku, sa ozvalo „To je úplný ko*ot!! na adresu Stanislava Janiša z SDKÚ, ktorý si sadol do kresla vyhradeného pre prezidenta.

Špecialistom na neobvyklé nadávky je bezkonkurenčne Ján Slota. Františka Mikloška nazval „diablovým synom“ či „mentálne retardovaným“. V parlamentnej garáži zase vynadal policajtke slovami „ty p*ča“. Tá Slotu nechcela pustiť do garáže, pretože nemal povolenie. Zlizol si to aj bývalý šéf SMK Pál Csáky, toho Slota nazval zvratkom, zhnitým lajnom a chrapúňom.

Slotu v hanlivých slovách vystriedal Matovič. Ako sme už vyššie uviedli, servítku si pred ústa nekladie. V konflikte s Robertom Kaliňákom, ktorý Matoviča nazval pašerákom a zlodejom, takmer došlo k bitke. Matovič sa neudržal a pomenoval ho ču*ákom.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu