Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Brocka: Smer Zákonníkom práce zachraňuje okolitý región, nie Slovensko

Július Brocka
Július Brocka (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Vládny Smer-SD zachraňuje navrhovanými zmenami v Zákonníku práce (ZP) Európu, najmä okolitý región.

"Pomáhate Česku, Maďarsku, Poľsku," vymenoval opozičný politik Július Brocka (KDH) s vysvetlením, že zmeny spôsobia rast konkurencieschopnosti práve v týchto štátoch. Z tohto dôvodu celý klub KDH nepodporí zákonník v súčasnej podobe.

Pre tieto dopady, by mali susedné štáty Slovensku podľa Brocku poslať minimálne ďakovné listy. Opozičný politik zároveň podotkol, že predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) tuší, že s aktuálnym návrhom zákonníka "nie je niečo v poriadku". Dokazuje to jeho verejný prísľub zmien v pracovnej legislatíve v prípade, ak sa ukáže, že niektoré ustanovenia deformujú trh práce.

ZP podľa Brocku zhorší situáciu na trhu práce a prehĺbi nezamestnanosť. "Keď tvrdíte, že medzi ZP a nezamestnanosťou nie je súvislosť, tak popierate tvrdenia podnikateľov," odkázal vládnym politikom. Zamestnávatelia totiž už teraz hlásajú prepúšťanie. Niektorí chcú pristúpiť k zmenám ešte v tomto roku, kým začne nová pracovná legislatíva platiť.

"Je mi ľúto, s čím ste vystúpili. Vy, ako bývalý minister práce by ste mali vedieť, ako to naozaj je," podotkla na margo Brockovho vystúpenia vládna poslankyňa a exministerka práce Viera Tomanová (Smer-SD). Opätovne zopakovala stanovisko Smeru, že Zákonník práce nemá vplyv na mieru nezamestnanosti.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu