Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Fico za prezidenta! Podľa prieskumu by ho volila vyše tretina Slovákov

Prezidentské voľby sa na Slovenskú budú konať na jar 2014
Prezidentské voľby sa na Slovenskú budú konať na jar 2014 (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Súčasného premiéra Roberta Fica by viac ako tretina Slovákov rada videla na poste prezidenta. S odstupom viac ako desiatich percentuálnych bodov za ním skončil jeho stranícky kolega a minister vnútra Robert Kaliňák, v jeho tesnom závese je potom expremiérka Iveta Radičová.

Vyplýva to z prieskumu verejnej mienky, ktorý pre spravodajskú stanicu TA3 vypracovala spoločnosť eCall Slovakia. Ak by sa teraz na Slovensku konali prezidentské voľby, svoj ​​hlas by Ficovi odovzdalo cez 34 percent voličov. Kaliňák by získal zhruba 22 percent a o jeden percentuálny bod menej by získala Radičová. Volebná účasť by podľa prieskumu presiahla 60 percent.

Bývalá premiérka Radičová sa z aktívnej politiky po odchode z premiérskeho kresla stiahla a podľa hnonline.sk naďalej trvá na tom, že sa do vysokej politiky nevráti.

Prezidentské voľby sa na Slovenskú budú konať na jar 2014. Súčasná hlava štátu Ivan Gašparovič sa na nich zúčastniť už nemôže, pretože je vo funkcii už druhé obdobie a tretí mandát mu ústava neumožňuje.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu