Utorok23. apríl 2024, meniny má Vojtech, zajtra Juraj

Podľa SDKÚ by polícia mala vyšetrovať predaj emisií počas prvej Ficovej vlády

"Spolupráca švajčiarskych a slovenských orgánov možno prvýkrát v histórii zabezpečí, že ľudia, ktorí reálne vzali úplatky na svoje účty, budú za tieto svoje skutky aj potrestaní," tvrdí Fico (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – SDKÚ-DS nikdy nezasahovala a ani nebude zasahovať do vyšetrovania. Ako sa uvádza v stanovisku strany k dnešnému vystúpeniu premiéra Roberta Fica, SDKÚ-DS považuje za správne, že polícia spolupracuje pri vyšetrovaní podozrení starších ako 10 rokov.

„Rovnako ale považujeme za správne, aby polícia vyšetrovala, resp. poskytla súčinnosť pri vyšetrovaní prípadov, akým bol napríklad podozrivý predaj emisií počas prvej Ficovej vlády,“ píše sa v stanovisku. Zároveň strana pripomína, že v máji tohto roka na kongrese SDKÚ-DS došlo k zmene vedenia, v ktorom nie je nikto, kto by mohol byť spájaný s nomináciami do Slovenskej správy ciest.

Spolupráca švajčiarskych a slovenských orgánov možno prvýkrát v histórii zabezpečí, že ľudia, ktorí reálne vzali úplatky na svoje účty, budú za tieto svoje skutky aj potrestaní. Povedal to dnes na tlačovej besede predseda vlády Robert Fico. Podľa neho v prípadoch podozrenia z korupcie ľudí, ktorí sa ukrývajú v zahraničí, nie je možné uzatvárať tieto prípady bez pomoci zahraničných orgánov. Problémom doteraz podľa Fica bolo, že sa u nás nenašli priame dôkazy, ktoré by hovorili o podplácaní. Forma tunelovania Braniska bola podľa neho primitívna. Ku kauze sa však nechce vracať v politickej rovine, dodal.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu