Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Mečiar po dlhej dobe na verejnosti: Ukázal sa na pohrebe exkolegyne

Zobraziť galériu (9)
(Zdroj: Vladimír Labát)

BRATISLAVA – Ukázal sa v spoločnosti! Predseda HZDS a čerstvý sedemdesiatnik vyšiel zo svojho honosného sídla v Trenčianskych Tepliciach medzi ľudí. Príležitosťou bol pohreb jeho kolegyne zo strany Gabriely Máčaiovej.

Nečakaná smrť a pohreb bývalej riaditeľky Krajského pozemkového fondu v Senci prinútili Vladimíra Mečiara, aby vyšiel medzi ľudí. Gabriela Máčaiová bola dlhoročná členka strany HZDS. Nečakanú smrť zapríčinila jej choroba. Na pohrebe sa zúčastnilo asi 50 kondolujúcich. Máčaiovej stranícky šéf Mečiar si na ňu zaspomínal. „Poznali sme sa od roku 1990, bola to žena cieľavedomá, čestná, vždy na veci pozerala s optimizmom,“  povedal nám Mečiar.

Vladimír Mečiar sa ukázal v spoločnosti
Zobraziť galériu (9)
Vladimír Mečiar sa ukázal v spoločnosti  (Zdroj: Vladimír Labát)

 

Exriaditeľka seneckého pozemkové fondu si vraj ešte v júni na stretnutí s Mečiarom robila plány na leto. „Trošku ma jej smrť šokovala. Naše stretnutie v júni bolo plné života,“ prezradil Mečiar, ktorému sa pri spomienkach na spolupracovníčku leskli oči od sĺz. „Bola to vynikajúca kolegyňa. Máme spolu veľa prežitého. Spomínam si na niekoľko krízových situácií, ktoré riešila. Vždy do prípadu vniesla iné svetlo a vlnu optimizmu,“ zaspomínal si Mečiar.    

Na pohrebe sa zúčastnil aj Sergej Kozlík
Zobraziť galériu (9)
Na pohrebe sa zúčastnil aj Sergej Kozlík  (Zdroj: Vladimír Labát)

Na pohrebe sa zúčastnili aj ďalší kolegovia zo strany Ján Cuper, Miroslav Jureňa či Katarína Tóthová. Všetkým sa na tvárach ligotali slzy. Predseda HZDS Mečiar nám ešte stihol vyvrátiť všetky fámy o jeho zlom zdravotnom stave. „To je blbosť. Pred pár týždňami som bol na prehliadke a všetky ukazovatele dokázali, že som vo vynikajúcej forme. Vraj sú výsledky vzhľadom na môj vek výborné,“ povedal predseda HZDS.    

Medzi kondolujúcimi bol Ján Cuper
Zobraziť galériu (9)
Medzi kondolujúcimi bol Ján Cuper  (Zdroj: Vladimír Labát)

Vladimír Mečiar odchádza vo svojom Audi z pohrebu
Zobraziť galériu (9)
Vladimír Mečiar odchádza vo svojom Audi z pohrebu  (Zdroj: Topoky.sk)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu