Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Rade KDH sa nepodarilo zvoliť všetkých päť členov predsedníctva

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA – Rade KDH sa dnes nepodarilo zvoliť päť členov straníckeho predsedníctva, čo bola jej hlavná úloha. V prvom kole voľby členovia rady na návrh predsedu Jána Figeľa zvolili za členov predsedníctva Petra Macha ako predsedu konzília KDH a Petra Bobulu ako koordinátora pre regióny.

Ďalšie tri miesta mali obsadiť nominanti regionálnych štruktúr. V prvom kole prešiel len nominant trenčianskej rady KDH poslanec NR SR Marián Kvasnička. V druhom kole volieb zvolili členovia rady za člena predsedníctva bývalého vedúceho služobného úradu na ministerstve zdravotníctva Ladislava Štefanca, ktorého podporovala žilinská krajská rada. Ani v treťom kole však členovia rady nezvolili posledného člena najvyššieho straníckeho orgánu. Neúspešne v ňom kandidovali poslanec NR SR Peter Muránsky a starosta Ružinova Dušan Pekár. Neúspešní vo voľbách boli aj trnavská krajská organizácia KDH, ktorá navrhla za člena predsedníctva poslanca NR SR Alojza Přidala a košická rada KDH, ktorá navrhla do najvyššieho straníckeho orgánu za členku bývalú poslankyňu NR SR Máriu Sabolovú.

Po sneme, ktorý bol v sobotu 23. júna v Ružomberku, sa volí celé vedenie strany. Snem zvolil predsedu a šiestich podpredsedov. Predsedom KDH zostal Ján Figeľ, ktorý nemal vo voľbách protikandidáta. Podpredsedami KDH zostali Pavol Abrhan, Ján Hudacký a Július Brocka. Novými podpredsedami hnutia sa stali Peter Belinský, Miloš Moravčík a Miroslava Szitová. Tí sa už minulý týždeň stali členmi predsedníctva automaticky. Členom predsedníctva je aj predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu