Streda22. máj 2024, meniny má Júlia, Juliána, Rita, zajtra Želmíra

Odbory: Zemková bola ako svetlo na konci tunela

Miloslava Zemková
Miloslava Zemková (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Generálnej riaditeľke Rozhlasu a televízie Slovenska (RTVS) Miloslave Zemkovej, ktorú dnes odvoláva parlament, vyjadril podporu Odborový zväz masmédií. Šéfka odborárov Zdenka Baumanová prirovnáva Zemkovú k pestúnovi, ktorý sa o RTVS dokázal postarať bez toho, aby vyrobil dlhy.

"Keď sa konečne našiel pestún, ktorý dokázal, že je možné plnohodnotné fungovanie verejnoprávneho média aj bez vytvárania ďalších dlhov, akoby zasvietilo svetielko na konci tunela," píše Baumanová vo vyhlásení. Poslancom vyčíta, že na základe podnetu jediného občana začali proces odvolávania Zemkovej pre nesplnenie oznamovacej povinnosti. "Teda nie pre nedostatočnú starostlivosť o zverený majetok, nie pre spôsobenú škodu," uvádza Baumanová. Poslanci navyše podľa nej ani nepovažovali za potrebné vypočuť si názor zamestnancov SRo, "rovnako, ako vás nezaujímal názor zamestnancov oboch inštitúcií počas uplynulých 20 rokov".

Baumanová upozorňuje, že zákon poslancom neukladá povinnosť odvolať riaditeľku RTVS. "Vážený poslanecký zbor NR SR, zákon o RTVS vám v tomto prípade neukladá povinnosť, dáva vám možnosť. A keď ste už takéto znenie v roku 2010 odhlasovali, tak využite túto možnosť naozaj zodpovedne, rozhodujte v záujme občanov a nielen čisto politicky," vyzýva.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu