Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Paška si podľa Sulíka nectí parlamentnú kultúru

Richard Sulík
Richard Sulík

BRATISLAVA - Predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) si podľa predsedu SaS Richarda Sulíka nectí parlamentnú kultúru.

Ako dnes Sulík vyhlásil na brífingu, nepáči sa mu, že rokovanie parlamentu sa dnes neskončí tradične o siedmej večer, ale bude pokračovať až do prerokovania zmluvy o vytvorení trvalého eurovalu. "Pri takto obrovských sumách a pri takýchto obrovských rizikách toto považujeme za veľmi smutnú a povážlivú udalosť."

Pašku podľa Sulíka motivovali dva momenty. "Pán prezident chce stihnúť svoj výlet do Japonska. (...) Najmä ale preto, že pán Paška a predseda jeho strany Robert Fico chcú byť v Bruseli za poslušných a chcú prezentovať, že včas do prvého júla stihli trvalý euroval odhlasovať. Presne tak, ako bolo želanie Bruselu," vysvetlil.

Schvaľovanie trvalého eurovalu Sulík považuje za zrejme najdôležitejšie rozhodnutie aktuálneho volebného obdobia. "Pri takomto závažnom bode je rozsiahla a dôkladná rozprava nielen primeraná, ale priam nevyhnutná. (...) Veľmi nás mrzí, že pán Paška nectí parlamentnú kultúru a nedocenil dôležitosť tohto mimoriadne závažného rozhodnutia. Oveľa viac mu záleží na tom, aby sa zajtra (v piatok - pozn. SITA) o jedenástej stoj čo stoj trvalý euroval odhlasoval," dodal líder liberálov.

O trvalom eurovale parlament rokuje od deviatej hodiny ráno, do rozpravy je prihlásených ešte deväť rečníkov, rokovanie sa teda zrejme skončí v noci. Hlasovanie sa očakáva v piatok o 11.00.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu