Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Hádka v parlamente: Jarjabek a Korda si skočili do vlasov!

(Zdroj: .týžden)

BRATISLAVA – V národnej rade to vrie! Tentoraz však prekvapujúco nie medzi poslancami. Do konfliktu sa dostal dlhoročný novinár a pred časom neúspešný kandidát na poslanca Eugen Korda s predsedom výboru pre kultúru a médiá Dušanom Jarjabkom. Celý incident sa odohral v deň, keď poslanec navrhol odvolať šéfku RTVS Miloslavu Zemkovú. O tom, že medzi oboma pánmi lietali nepríjemné poznámky, sa môžete presvedčiť sami.


Redaktor týždenníka .týždeň Eugen Korda, ktorý v posledných voľbách kandidoval na poslanca za Obyčajných ľudí a nezávislé osobnosti, neskôr však z kandidátky odstúpil, minulý týždeň zažil v parlamente ostrú výmenu názorov.

Týždenník o týždeň neskôr zverejnil video, v ktorom Korda vysvetľuje, že poslanec Smeru Jarjabek posielal novinárov za šéfom parlamentu Pavlom Paškom, aby ho požiadali o povolenie nahrávať si schôdzu výboru. Kordovi sa však táto myšlienka nepozdáva, keďže rokovací poriadok hovorí, že v prípade verejného zasadnutia nie je žiadne povolenie potrebné. Jarjabek hovoril, že je to vec slušnosti.

„Pán poslanec, vy ste im tu povedali, že nesmú nahrávať. Ale veď to nie je pravda. Na to nepotrebujú povolenie predsedu parlamentu. To zasadnutie je verejné,“ obrátil sa Korda na Jarjabka, ktorý v momente reagoval na jeho štipľavú poznámku. „Pán nádejný kandidát na poslanca NR SR. Ja som nič také nepovedal. Ja som povedal, aby išli za pánom predsedom NR SR. To je zodpovednosť pána predsedu NR SR. Ja proti tomu absolútne nič nemám,“ povedal poslanec.

 Jarjabek nezabudol niekoľkokrát upozorniť na to, že Korda v minulosti kandidoval na poslanca a vyzval ho, aby nebol agresívny. „Pán kandidát na poslanca, vy už tu nie ste slobodný novinár, ako sa chcete tváriť,“ podotkol s úsmevom na tvári, čo Kordu ešte viac naštartovalo. „Pán poslanec, takéto jednanie si od vás vyprosím(...) Pán poslanec, vy ste taký drzý, chovajte sa slušne,“ pokračoval, na čo Jarjabek reagoval smiechom a odišiel do kancelárie.

Neskôr Jarjabek novinárov na zasadnutie pustil a vysvetlil, že vzhľadom na to, že Paška nie je v parlamente, im v rámci svojej kompetencie nahrávanie povolí. Neodpustil si však ďalšiu podrývačskú poznámku. „Aby tu neprišlo k nejakým konfliktom, ktoré chce pán Korda vyvolať ako nádejný kandidát na poslanca NR SR.“ Vtedy sa však už novinár neovládol a označil poslanca za chrapúňa. Poslanec Jarjabek chce dať video prešetriť a zvažuje právne kroky.

Celé video si môžete pozrieť na stránke týždenníka .týždeň.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu