Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Mandátový a imunitný výbor by mal riešiť disciplinárne konanie voči Paškovi

Pavol Paška
Pavol Paška

BRATISLAVA - Mandátový a imunitný výbor Národnej rady SR by mal vo štvrtok 21. júna riešiť disciplinárne konanie voči predsedovi parlamentu Pavlovi Paškovi (Smer-SD). Návrh naň podala SaS v súvislosti s údajnou zmenou dátumu na doručenom návrhu zákona do parlamentu z dielne Smeru-SD.

Podľa SaS sa Paška dopustil podvodu, keďže na výpise o doručení návrhu do parlamentu bol najskôr dátum 18. apríla a o štyri dni neskôr bol zmenený na 17. apríla. Posledný deň, dokedy bolo možné návrhy zákonov do parlamentu doručiť, bol 17. apríl. "Nebol podaný včas tak, ako mal byť podaný," zdôraznil líder SaS Richard Sulík pred časom s tým, že to nespĺňa legislatívne podmienky.

Paška vyhlásil, že ho SaS krivo obvinila. Jeho hovorca Pavel Chovanec vysvetlil, že Centrálny elektronický register jasne preukázal, že podanie návrhu novely zákona o regulácii v sieťových odvetviach od poslancov Maroša Kondróta a Andreja Kolesíka bolo v súlade s legislatívnym procesom. Paška žiadal od Sulíka ospravedlnenie, ktorého sa nedočkal.

Slovnú prestrelku spustil Sulík 24. apríla. Už vtedy vyhlásil, že liberáli podajú na mandátový a imunitný výbor parlamentu návrh na disciplinárne konanie. Sulík zároveň vyzval Pašku, aby návrh zákona stiahol z rokovania a zaradil ho až na ďalšiu schôdzu tak, aby boli dodržané všetky zákonom stanovené lehoty. Paška návrh nestiahol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu