Piatok10. máj 2024, meniny má Viktória, zajtra Blažena

OĽaNO: Smer používa vo výboroch odlišný meter

Jozef Viskupič
Jozef Viskupič

BRATISLAVA – Vládny Smer-SD používa pri rokovaní parlamentných výborov odlišný meter, myslia si poslanci za hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti (OĽaNO) Jozef Viskupič a Alojz Hlina.

Dnes upozornili, že kým šéf mediálneho výboru Dušan Jarjabek v rámci bodu „rôzne“ navrhol odvolávanie šéfky RTVS Miloslavy Zemkovej, Hlinovi na branno-bezpečnostnom výbore nedovolili v rámci rovnakého bodu predložiť úmysel zmeniť zákon o zbraniach a strelive a požiadať o stanovisko ministerstvo vnútra.

„Opozícia je s nejakým zámerom, ktorý zatiaľ neviem predpokladať, umlčiavaná, naše zámery neprechádzajú a dokonca v iných výboroch sú pred nami tajené,“ povedal dnes Viskupič na brífingu. Dodal, že o pláne odvolávať Zemkovú opoziční poslanci pred rokovaním mediálneho výboru netušili. „Myslíme si, že týmto pádom končí pekná tvár jednostrannej vlády,“ podotkol Viskupič.

Hlina ako člen branno-bezpečnostného výboru chce presadiť takú zmenu zákona o zbraniach a strelive, po ktorej by šoféri zadržaní s alkoholom v krvi, prišli o zbrojný preukaz. „Nebola ochota ani vôľa, bolo zamedzené tomu, aby sme o tom vôbec hlasovali s tým, že takýto bod nemôže byť zaradený v bode rôzne,“ priblížil Hlina dianie na výbore.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu