Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Problém pre vládnu ochranku? Minister spravodlivosti Borec má vilku v Maďarsku!

Tomáš Borec Zobraziť galériu (2)
Tomáš Borec

BRATISLAVA - Minister spravodlivosti si stavia vilku v maďarskom Feketeerdő, len pár kilometrov od hraníc v satelitnom mestečku plnom Slovákov.

Rodina Tomáša Borca tu už dávnejšie kúpila nehnuteľnosť, a nie je jediná. Aj ďalší poslanec parlamentu sa sem chystá na dôchodok, píše dnešné vydanie maďarského denníka Kisalföld.

Pozemky nachádzajúce sa v blízkosti Rajky v Dunakiliti, či vo Feketeerdő si stále držia popularitu u Slovákov. Hoci sa v súčasnosti podľa odborníkov zastavila nákupná horúčka pre nás cenovo výhodnejších nehnuteľností v Maďarsku, v týchto regiónoch je vidieť čoraz viac zaparkovaných áut zo Slovenska.

Dom nového ministra Tomáša
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Kisalfold.hu)

V mestečku Feketeerdő, neďaleko Mosonmagyaróváru je už podľa slov starostu Andrása Nováka každý piaty obyvateľ  zo Slovenska. Ešte väčšie je zastúpenie našincov v nedávno otvorenom rezidenčnom parku Almáskert, kde si každú druhú nehnuteľnosť kúpil Slovák.

Feketeerdő malo donedávna asi 500 obyvateľov. Smerom na Dunakiliti sa obec rozrástla o 55 pozemkov, z ktorých je na predaj už len zopár. Na viac ako polovici už vyrástli domy. Nie je tomu inak ani v prípade ministra Borca.

Denníku sa nepodarilo osloviť bývalého predsedu Slovenskej advokátskej komory, no zdroje blízke ministrovi túto informáciu potvrdili. Susedom člena vlády Borca by mal byť ďalší slovenský politik. Na rovnakej ulici by si chcel svoj dôchodok užívať nemenovaný člen „maďarskej strany“, ktorý požiadal o utajenie svojho mena v obave z retorzie. Známe je len, že nehnuteľnosť tu kúpil asi pred piatimi rokmi, ešte ako vysokoškolský pedagóg, píše Kisalföld.

Reakcia ministerstva:

Viaceré médiá uverejnili tvrdenia, ktoré naznačujú, že minister spravodlivosti Tomáš Borec býva, respektíve stavia dom, v neďalekom maďarskom pohraničí. Pravdou je, že pán minister býva a aj naďalej bude bývať v Bratislave so svojou rodinou.

Zároveň je pravdou, že pán Tomáš Borec spolu s jeho manželkou už dávnejšie kúpil nehnuteľnosť v Maďarsku, ktorá sa nachádza neďaleko Bratislavy. Veľmi zriedkavo ju využíval ako miesto pre víkendový oddych. Od vymenovania do funkcie ministra ju však už nevyužíva aj vzhľadom na vysoké pracovné nasadenie. Využíva ju len jeho rodina.

Podrobnejšie informácie o majetkových pomeroch zverejní minister spravodlivosti v zákonnej lehote. Pán Tomáš Borec je pritom rozhodnutý zverejniť údaje o jeho majetku aj nad rámec toho, čo vyžaduje zákon. Momentálne sa však naplno sústreďuje na prácu na programovom vyhlásení vlády a riadení Ministerstva spravodlivosti SR.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu