Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Tvrdá rana pre šéfa KDH: Figeľova mama zomrela na Veľkonočný pondelok!

Ján Figeľ s rodinou Zobraziť galériu (4)
Ján Figeľ s rodinou

ČAKLOV – Rodinu Figeľovcov zasiahol obrovský smútok! Matka šéfa KDH Jána Figeľa Anna zomrela počas najväčších kresťanských sviatkov. Len minulý týždeň pritom Figeľ ukončil svoje pôsobenie na poste ministra dopravy. Ako poslanec by tak mal viac času na návštevy svojej mamy, ktorá na východe Slovenska žila sama.

Sviatky, ktoré kresťania považujú za najvýznamnejšie v roku, sa pre exministra Jána Figeľa skončili veľkým nešťastím, smrťou jeho milovanej matky. Potvrdil nám to zdroj z KDH, rovnako aj priamo na fare v Čaklove, kde sa uskutoční pohreb. Figeľ, ktorý sa aj s rodinou presťahoval do Bratislavy kvôli práci, sa snažil častými cestami na východ kompenzovať maminu osamelosť, keďže ona sa do hlavného mesta údajne presťahovať nechcela.

Podľa našich informácií však práve tento rok šéf KDH nemal cestovať na Veľkú noc za svojou mamou, ale kvôli dcéram zostal v Bratislave. Smutnú správu sa Figeľ dozvedel včera a v najbližších dňoch sa uskutoční aj pohreb. Najmladší z piatich súrodencov Figeľovcov bol najobľúbenejším dieťaťom Anny Figeľovej, na ktorú sa výrazne podobal podlhovastou tvárou. Hlas a snahu pomôcť každému zdedil skôr po otcovi.

Veľká noc je najstarším a zároveň aj najvýznamnejším sviatkom cirkevného roka. Sviatky sú oslavou zmŕtvychvstania Ježiša Krista po jeho smrti na kríži. Na Veľkonočný pondelok, ktorý sa zvykne nazývať tiež "pondelkom baránka", sa v chrámoch konajú bohoslužby na oslavu Kristovho zmŕtvychvstania. V ľudovej sfére je tento deň spojený s rôznymi tradíciami a zvykmi. Tie sú považované za prechodové rituály končiacej sa zimy a nastávajúcej jari. Svätenie zelene, vody, zapaľovanie ohňa a svätenie potravín prevzalo aj kresťanstvo. Voda, oheň, zeleň i vajíčka sú prastarými symbolmi jari, znovuzrodenia, návratu života po zime, ktorá prinášala hlad, choroby a smrť.

Ján Figeľ s mamou Annou v roku 2001
Zobraziť galériu (4)
Ján Figeľ s mamou Annou v roku 2001  (Zdroj: KDH TV)
Rodinná fotka Figeľovcov - mama Anna (stredný rad vľavo), Ján Figeľ (dole vpravo)
Zobraziť galériu (4)
Rodinná fotka Figeľovcov - mama Anna (stredný rad vľavo), Ján Figeľ (dole vpravo)  (Zdroj: KDH TV)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu