Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Nie všetci nováčikovia budú s hlasovacím zariadením kamaráti

Alojz Hlina
Alojz Hlina

BRATISLAVA – Generálku, počas ktorej si poslaneckí nováčikovia mohli vyskúšať prácu s hlasovacím zariadením a naučiť sa to, majú úspešne za sebou, no pozitívne pocity z hlasovacieho zariadenia nemajú všetci.

Ako poznamenal Branislav Škripek (OĽaNO), dá sa naučiť pracovať s hlasovacím zariadením, ale nie je to až také zábavné, ako si myslel a generálka pre neho nebola príjemným zážitkom. Vyzdvihol, že nie je technický typ a preto si potrebuje dôkladne naštudovať nielen rokovací poriadok, ale aj to, ako používať hlasovacie zariadenie. Škripek na svoj účet zavtipkoval slovami, že ako sa kedysi smial na iných, že nevedia hlasovacie zariadenie používať, teraz je v takej situácii on sám.

Na druhej strane, Alojz Hlina (OĽaNO) s úsmevom poznamenal, že všetko fungovalo tak, ako malo a používanie hlasovacieho zariadenia nebolo pre neho nič náročné. Posťažoval sa však, že ich počas školenia rušili „smeráci“. Dodal, že aspoň sa budú mať na čo vyhovoriť, pokiaľ nepôjde pri hlasovaní všetko tak, ako má. Nie je spokojný ani so zasadacím poriadkom. Podľa neho má sedieť medzi Evou Horváthovou a Martinom Feckom, ale ako uviedol, radšej by sedel v uličke, pretože máva klaustrofobické pocity. Dodal, že nie kvôli susedom, ale pre to, že sedí v strede.

Mikuláš Huba (OĽaNO) v súvislosti so školením o hlasovaní povedal, že sa im snažili povedať všetko potrebné, ale to, či si stihli všetko aj zapamätať, ukáže až hlasovanie. Poznamenal však, že sa to dá zvládnuť, a že v živote videl už aj zložitejšie mechanizmy. Na margo „vyrušujúcich smerákov“ Huba s úsmevom povedal, že po tom, čo ich Hlina požiadal, aby opustili sálu, tak aj spravili a odišli, no dodal, že je to možnože aj poslednýkrát, čo uposlúchli opozíciu. Huba síce nemá výhrady voči hlasovaciemu zariadeniu, pikantným však nazval svoj vzťah k budove národnej rady. Dlhé roky totiž bojoval proti tomu, aby vôbec stála, ako ochranár a pamiatkar. Jedným dychom však dodal, že toto je už minulosť a treba si zvyknúť.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu