Nedeľa19. máj 2024, meniny má Gertrúda, zajtra Bernard

Luxusné radovánky okresného šéfa Smeru: Dostali sa do novín za 550 eur!

Neobvyklá reklama na luxusný život okresného predsedu Smeru Zobraziť galériu (2)
Neobvyklá reklama na luxusný život okresného predsedu Smeru

BRATISLAVA – To, že si niektorí vysoko postavení predstavitelia Smeru nežijú zle, sa rozoberá v kadektorých médiách. Veľké majetky v minulých rokoch priznali aj také kádre ako Robert Kaliňák či Ján Počiatek. V prípade okresného predsedu Smeru v Zlatých Moravciach Mariána Kéryho je to však inak. V miestnych novinách si totiž niekto zaplatil reklamný priestor, ktorý venoval fotografiám z luxusných ciest, ktoré Kéry podnikol. Ten sa bráni, že ide o pomstu súčasného primátora Petra Lednára.

Kým majetkové priznania Kaliňáka s Počiatkom z júla minulého roka ukázali, že si obaja spoločne v príjmoch polepšili oproti roku 2009 o takmer 1,5 milióna eur, na Kéryho blahobyt upozornila celkom nečakane reklama. V regionálnom mesačníku Infolisty z Nitrianskeho kraja sa totiž vo februárovom vydaní objavila inzercia, ktorá poukazuje na jeho luxusný životný štýl. Zadávateľ neobvyklej reklamy si rozhodne dal záležať na tom, aby okresného šéfa Smeru vykreslil ako muža, ktorý rozhadzuje peniaze na exotické dovolenky na Kube, Mauríciu, v Turecku, Egypte a v New Yorku či na drahé auto s prominentnou značkou, čo rozhodne nekorešponduje s tým, čo hlása sociálne orientovaná strana Smer.

Zdá sa, že Kéryho negatívna reklama, ktorá jej autora podľa cenníka novín vyšla na 550 eur, neprekvapila. Dôvod vidí v nezhode medzi ním a primátorom Lednárom v snahe o transformáciu mestskej nemocnice z príspevkovej na spoločnosť s ručením obmedzeným. „Všetko začalo tým, ako primátor Lednár poveril pána Grujbára riadením Mestskej nemocnice prof. R. Korca v Zlatých Moravciach. Následne tento riaditeľ predložil ministerstvu zdravotníctva návrh na transformáciu nemocnice z príspevkovej na s.r.o., s čím som ja ako okresný predseda Smeru-SD a ani väčšina poslancov nesúhlasili... Myslím si, že je za tým strana Patriotov z Nitry. Konateľom spoločnosti, ktorá Infolisty vydáva, je B 21 Services a Samuel Búš a pred ním to bol Michal Grujbár (aká náhoda, že ide o riaditeľa nemocnice ),“ uviedol pre Topky Kéry.

Celú vec chce zároveň riešiť žalobou na primátora a noviny. „Môj právny zástupca spracúva podklady na podanie žaloby voči primátorovi Lednárovi a samozrejme voči Infolistom!“ dodal.

Spor medzi okresným predsedom Smeru Mariánom Kérym a primátorom Zlatých Moraviec Petrom Lednárom trvá od novembra, keď primátor odvolal Kéryho z funkcie šéfa Správy športových zariadení. Kéry bol vedením mestského podniku poverený od júla 2011 a Lednár ho odvolal s okamžitou platnosťou. Ako dôvod uviedol nezvládnutie funkcie. V rovnaký deň odvolal z funkcie aj Kéryho priateľku Adrianu Chrenovú. Primátor Lednár v komunálnych voľbách kandidoval za koalíciu SmerSD, KDH, HZDS. Kvôli udalostiam okolo transformácie nemocnice sa však medzičasom rozpadla.




Kéry a jeho luxusný život ako reklama v miestnych novín.
Zobraziť galériu (2)
Kéry a jeho luxusný život ako reklama v miestnych novín.  (Zdroj: Infolisty)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu