Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

V Martine protestovali stovky, začali odhŕňaním snehu

Dnes sa protestovalo aj v Prešove
Dnes sa protestovalo aj v Prešove (Zdroj: SITA)

MARTIN – Netradične – odhadzovaním snehu dnes začal protest Gorila na Divadelnom námestí v Martine. Prinesenou lopatou ho začal odhadzovať jeden z účastníkov protestov v novembri 1989 a postupne sa k nemu pridávali ďalší ľudia.

Organizátori chceli podľa Zdena Múčku najmä priniesť protest Gorila a jeho myšlienky do Martina. „Chceme, aby si ľudia uvedomili, čo sa na Slovensku deje. V akom štáte žijú a že zmena, ktorú chceme, je čisto pre ľudí. A nie nejakú politickú stranu alebo finančné skupiny,“ skonštatoval Múčka.

Na martinské námestie prišlo napriek nepriaznivému počasiu niekoľko stoviek ľudí. „Asi najväčší problém tu na severe Slovenska je kalamitná situácia. Potvrdili sa naše obavy, že niektorí ľudia sa nebudú môcť dostaviť kvôli situácii na cestách,“ uviedol Múčka.

„Prišla som hlavne z dôvodu, že to, čo sa robí, nie je správne. Pred 22 rokmi sme chodili a štrngali sme kľúčmi. Ale to, čo sa deje v tomto štáte, je dôvodom, aby sme už neštrngali kľúčmi, ale bili na veľké zvony,“ povedala jedna z účastníčok protestu.

Po príhovoroch prešli protestujúci centrom Martina okolo sochy Jánošíka, cez Štúrove námestie k mestskému úradu. Počas pochodu skandovali heslá: Gorily za mreže, Máme toho dosť, Pridajte sa k nám, V jednote je sila či Vlastizrada. Protest Gorila ukončili pred mestským úradom zaspievaním slovenskej hymny.
    

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu