Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Podpredseda parlamentu z SDKÚ poslal Matoviča na psychiatriu!

Milan Hort
Milan Hort

BRATISLAVA - Predstavitelia koalície ani opozície nevedia nič o pozmeňovacom návrhu, ktorý má zabrániť zrušeniu priestupkovej imunity. Podľa nezradeného poslanca Igora Matoviča na jeho príprave pracujú strany SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd, Smer-SD a SNS.

Podpredseda parlamentu Milan Hort si myslí, že Matovič patrí do opatery iných inštitúcií. K tomu, čo tento poslanec predvádza v parlamente a čo vnáša do parlamentarizmu, sa nechce Hort vyjadrovať. Pokiaľ ide o zrušenie priestupkovej imunity pripomenul, že SDKÚ-DS vždy hlasovala za jej zrušenie. Urobí to aj teraz. "Máme v tom úplne jasno," povedal.

Jeho slová potvrdil aj predseda klubu SDKÚ-DS Jozef Mikuš. "SDKÚ-DS bude hlasovať za ten návrh, ktorý podpísali predsedovia poslaneckých klubov strán vládnej koalície. Zároveň nepodporíme žiadny pozmeňujúci návrh, okrem zmeny účinnosti zákona," uviedol a zároveň vyzval Matoviča, "aby prestal podobnými vyhláseniami klamať verejnosť a venoval sa radšej zmysluplnejšej práci".

O pozmeňovacom návrhu na zmarenie zrušenia imunity nevie nič ani predseda klubu Mosta-Híd László Solymos. "Nechystá sa nič. Sú to jeho bludy," reagoval na Matovičove slová. Podľa Solymosa sa nedá vylúčiť, že v druhom čítaní prídu pozmeňovacie návrhy, ale nič sa vraj nepripravuje. Matovič odkazuje, aby sa konečne staral o to, "čo vlastne ponúka tejto krajine" a nie len o to, že aby stále každého ohováral.

Informácie o príprave pozmeňovacieho návrhu nemá ani poslanec KDH Radoslav Procházka, ktorý by bol rád, keby všetci prestali riešiť seba samých a prišli niekedy s tlačovku besedou o adresnejšej sociálnej politike a tvorbe pracovných príležitostí. "Už ma naozaj nebaví riešiť, kto má aký plat a aký by mal mať, kto má aké výsady," povedal. Dodal, že vždy, keď je príležitosť podporiť zrušenie priestupkovej imunity, podporí to. Zdôrazňuje však, že ľudia hlavne potrebujú prácu.

Šéf klubu Smeru-SD Pavol Paška povedal, že sociálni demokrati prídu s niektorými návrhmi. Prípravu spoločného na zmarenie zrušenia imunity nepotvrdil. Vyhlásil, že ak návrh na zrušenie imunity nepodľahne ľudovej tvorivosti, Smer-SD zaň bude hlasovať. "Na druhej starne sme oznámili všetkým kolegom, že ak majú predstavu, že si prerokujú svoje politické divadlo a vykašlú sa na naše zákony, ktoré sa týkali zdražovania a cien energií, tak sú na veľkom omyle a do 10. marca budem každý deň zvolávať mimoriadnu schôdzu," zdôraznil Paška.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu