Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Prichytený Csáky: Policajtov chcel obalamutiť poslaneckou imunitou!

Pál Csáky
Pál Csáky

BRATISLAVA – Bývalý predseda SMK Pál Csáky zrejme ľutuje, že už rok a pol nie je poslancom s priestupkovou imunitou. Na rušnej bratislavskej ulici spravil otáčací manéver na nepovolenom mieste. Na policajtov mal vytiahnuť neplatný poslanecký preukaz.

Exposlanec svoje auto otočil na svetelnej križovatke na frekventovanej ulici v Bratislave. Ako sám povedal, nemá pocit, že porušil predpisy. „Myslím si, že to bol prípad na hranici. Išiel som jednoznačne do prikázaného smeru a až potom som sa otočil. Ale tak policajti sú vyššia moc,“ uviedol pre Topky Csáky, ktorý za priestupok dostal pokutu vo výške 60 eur.

Prípad však naberá úplné iný rozmer. Na dopravákov totiž vytiahol neplatný poslanecký preukaz, čo potvrdila aj polícia. Po tom, čo bol exposlanec upozornený, že jeho preukaz je neplatný, legitimoval sa. Keď sme sa na to opýtali samotného Csákyho, pohoršene skutočnosť poprel. „Čo som vytiahol? Preukaz nemám už rok a pol,“ povedal nám.

Ak by bol dnes Csáky poslancom, mohol by využiť poslaneckú imunitu, s ktorou by obišiel bez pokuty. Zaujímavé však je, že civiliná osoba, ktorá už v politike nepôsobí, vlastní a zároveň používa doklad, ktorý mala už dávno odovzdať.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu