Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Sulík a Kollár: Trváme na odchode Dzurindu s Miklošom z politiky

Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš
Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš

BRATISLAVA - Predseda SaS Richard Sulík a šéf klubu liberálov Jozef Kollár trvajú na tom, že líder SDKÚ-DS Mikuláš Dzurinda a jeho podpredseda Ivan Mikloš by mali odísť z politiky.

"Je najvyšší čas na takýto štátnický počin," povedal dnes na tlačovej konferencii Sulík, podľa ktorého je dôvodov na odchod spomínaných politikov mnoho.

Nevymenoval ich, no myslí si, že kauza Gorila, ktorá poukazuje na údajnú politickú korupciu za druhej vlády Mikuláša Dzurindu, ich tak skompromitovala, že by mali nadobro odísť z verejného života. "Vychádzajú stále nové podozrenia voči presluhujúcim politikom, ktorí sú tu už 20 rokov, a sú tak masívne, že už na základe týchto podozrení by sa mali zbaliť a odísť, keď nie navždy, tak na veľmi dlho," uviedol líder SaS nedávno v televízii Markíza.

Liberáli však prípadnú povolebnú spoluprácu s SDKÚ-DS nevylučujú. Kollár v tej istej televízii jej vznik pripustil, no "len bez ľudí, ktorí figurujú v kauze Gorila". Tými sú práve Dzurinda s Miklošom. Podpredseda SDKÚ-DS a minister financií nepovažuje kauzu Gorila za dôvod na odchod z politiky. Pre kauzu sa odísť nechystá ani Dzurinda.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu