Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Hlasovania vlani najviac ignorovali poslanci za SNS a SMER

Ján Slota
Ján Slota

BRATISLAVA – Najmenšiu účasť na hlasovaní v Národnej rade (NR) SR mali v minulom roku poslanci za SNS Ján Slota (54 %) a Ján Mikolaj (66 %).

Za nimi nasleduje Anna Belousovová (nezaradená, 68 %), poslanci za SMER-SD Mojmír Mamojka a Richard Raši (obaja 72 %), Štefan Zelník (SNS, 76 %), Jana Vaľová a Robert Kaliňák (obaja SMER-SD, 77 %). Do desiatky najmenej hlasujúcich zo 78-percentnou účasťou patria Vincent Lukáč (SNS) a Anna Vitteková (SMER-SD).

Najlepším hlasovaním sa môže pochváliť Richard Oravec (SDKÚ-DS, 98 %). Iba o jedno percento menej dosiahli jeho stranícki kolegovia Jarmila Tkáčová, Marek Vargovčák, Ján Golian, Štefan Kužma a Milan Gaľa. Tiež poslanci za SaS Jana Kiššová, Kamil Krnáč, Milan Laurenčík, Richard Švihura a Stanislav Fořt i traja poslanci KDH Jana Žitňanská, Alojz Přidal a Marian Kvasnička.

Celkove najmenej chýbali poslanci SDKÚ-DS, ktorí mali účasť na hlasovaní 97 %, SaS a KDH 95 %, MOST-HÍD 94 %, SMER-SD 86 % a SNS 75 %.

"Od volieb do NR SR v roku 2010 prebehlo 2265 hlasovaní a priemerná účasť poslancov bola 90 %. Do prehľadu sú zaradení iba poslanci, ktorí sú členmi NR SR po celé volebné obdobie," uviedol tlačový hovorca občianskeho združenia KohoVolit.eu Kamil Gregor.
 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu