Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Radičová: Po voľbách nebudem apolitickou bytosťou

Iveta Radičová
Iveta Radičová

BRATISLAVA - Premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS), ktorá je poverená vedením rezortu obrany, dokázala v priebehu jedného dňa ušetriť vo Vojenskom obrannom spravodajstve (VOS) 800.000 eur. Informovala o tom dnes v diskusnej relácii TV Markíza Na telo.

"V rezorte obrany naozaj pán minister (Ľubomír Galko, SaS) urobil veľmi rázne opatrenia na dobré narábanie s financiami, ale nepovedala by som to o tajných službách," konštatovala. Premiérka sa pritom vyjadrila aj k samotnej kauze odpočúvania vojenskou kontrarozviedkou. Radičová túto kauzu odmieta spájať priamo so SaS. Napriek tomu skutočnosť, že sa mohli realizovať aj neopodstatnené odpočúvania, vrátane jej osoby, jednoznačne nepoprela.

"Považovala som za absurdné, že by si to niekto mohol dovoliť (odpočúvať premiérku, pozn. TASR), zdá sa, že azda aj mohol. Keď to vyšetruje generálna prokuratúra, tak isté indície existujú," konštatovala, pričom odmietla robiť akékoľvek závery. Poukázala pritom aj na to, že VOS ešte pred kontrolou zamestnancov s prístupom k týmto informáciám na detektore lži, opustili šiesti ľudia. V súvislosti s medializovanými informáciami o akcii Dáma už podala trestné oznámenie, ktorého vyšetrovanie v súčasnosti pokračuje.

Predsedníčka dosluhujúcej vlády dnes priznala, že ak by bolo zostavovanie povolebnej koalície na nej, spoluprácu s opozičným Smerom-SD si nevie predstaviť. "Fico nemôže mať záujem o spolupráci s mojou osobou. Predsa nemôže spolupracovať s osobou, o ktorej permanentne rok a pol rozpráva, že je klamár, klamárka. On iné o mne ani nerozpráva... Ja som na pána Fica v živote takéto vyjadrenia nepoužila," zdôraznila.

Súčasná premiérka, ktorá už avizovala, že sa nezapojí do marcových predčasných parlamentných volieb, neplánuje po nich ostať "apolitickou bytosťou". "Ja sa nechystám ani si doma sadnúť, ani štrikovať alebo háčkovať, ale mám v pláne byť aktívna minimálne v občianskom sektore, určite," priblížila. K všetkým detailom svojho ďalšieho pôsobenia sa dnes ešte nevedela vyjadriť, potvrdila však, že plánuje prijať ponuku prednášať na prestížnej univerzite Oxford. O dĺžke tohto pôsobenia sa však ešte nerozhodla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu