Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Podvod na Facebooku? Smer získal tisícky nedobrovoľných fanúšikov, viní hackerov!

ilustračné foto
ilustračné foto

BRATISLAVA – Podvodné praktiky nepoznajú hraníc! Pred pár dňami začali na fanúšikovskej stránke Smeru húfne pribúdať priaznivci, za jeden deň ich mala podľa blogera Martina Palšoviča získať 14 tisíc. Viacerí sa cítia byť oklamaní a zneužití, Smer hovorí o cielenom útoku hackerov.

Vo štvrtok dosiahla stránka na sociálnej sieti 35 tisíc fanúšikov, v nedeľu pritom nemala ani desaťtisíc. Na slovenské pomery je takýto rýchly nárast priaznivcov skôr ojedinelý jav. Na stránke sa v priebehu dňa začali množiť nahnevané príspevky ľudí, ktorí sa fanúšikmi stali nedobrovoľne. „Ako som sa dostala do tejto skupiny??? Zažalujem vás, že ma obťažujete,“ alebo „Čo má toto znamenať??? V živote by som nedal like na SMER-SD!!! Obťažujete ma!!!" písali noví „fanúšikovia“ pobúrene.

Po týchto reakciách Smer svoju stránku zneprístupnil, pričom neskôr z Facebooku úplne zmizla. K bleskovému nárastu fanúšikov mala prispieť funkcionalita, ktorou Facebook umožňuje zlúčiť viacero stránok do jednej.

Strana Smer však akékoľvek zlučovanie odmieta, hovorí o úmyselnom útoku na samotnú stranu. „Považujeme to za útok hackerov s cieľom urobiť stránku Smeru na Facebooku v očiach našich sympatizantov nedôveryhodnou,“ pre Medialne.sk reagoval podpredseda strany Marek Maďarič.

Bloger Martin Palšovič však túto verziu považuje za nepravdepodobnú. „Pokiaľ chce niekto veriť, že to boli hackeri, potom nech logicky vysvetlí, prečo by niekto hackoval stránku SMERu na Facebooku, pridal tam ľudí, nechal ich 7 minút sa posťažovať a potom stránku vypol,“ píše na blog.sme.sk.

V súčasnosti funguje na sociálnej sieti skupina priaznivcov Smeru, tá sa však môže pochváliť len vyše 460 členmi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu