Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

SaS stále nevie garantovať štátnemu rozpočtu hlasy Obyčajných ľudí

Igor Matovič
Igor Matovič

BRATISLAVA - Strana Sloboda a solidarita (SaS) stále nevie garantovať, že jej poslanci z hnutia Obyčajní ľudia podporia štátny rozpočet na budúci rok. Svoje hlasy však ministrovi financií Ivanovi Miklošovi (SDKÚ-DS) sľubuje.

"Ministri za SaS vyjadrili jednoznačný postoj. Chceme sa správať zodpovedne, podporíme návrh štátneho rozpočtu," povedal na dnešnej tlačovej konferencii SaS minister hospodárstva Juraj Miškov.

Minister kultúry Daniel Krajcer doplnil, že hoci za liberálov sa zaručiť môže, pri Obyčajných ľuďoch sa to nedá. Miškov aj Krajcer potvrdili, že rokovania s nimi naďalej pokračujú. Parlament o návrhu rozpočtu začne diskutovať 29. novembra.

Obyčajní ľudia na čele s Igorom Matovičom podmieňujú podporu štátnemu rozpočtu tým, že si ústavní činitelia zmrazia platy a politické strany zaplatia vyše 10 miliónov eur potrebných na zorganizovanie predčasných volieb.

Bývalí koaliční partneri SDKÚ-DS, KDH, Most-Híd a SaS sa napriek pádu vlády dohodli na podpore rozpočtu. Zhodli sa totiž na tom, že jeho schválenie je pre krajinu lepšie ako rozpočtové provizórium. Verejné financie mali pôvodne v budúcom roku dosiahnuť deficit 3,8 %, podľa Mikloša je však kvôli spomaleniu rastu ekonomiky a predčasným voľbám reálnejší schodok na úrovni okolo 4,6 % hrubého domáceho produktu (HDP).

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu