Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Sulík: Radičová nespojí hlasovanie o eurovale s dôverou vlády

Richard Sulík Zobraziť galériu (2)
Richard Sulík

BRATISLAVA - Predseda SaS Richard Sulík je presvedčený, že utorkové hlasovanie o eurovale premiérka Iveta Radičová nespojí s hlasovaním o dôvere vláde.

"To by sa v podstate podpísalo pod návrat Fica a ja teda viem, že keď premiérka ... niečomu naozaj chce zabrániť, tak je to toto," povedal v relácii TA3 V politike Sulík a neskôr dodal, že "ja by som si niečo také na zodpovednosť nezobral," dodal Sulík.

Šéf SaS nechcel hovoriť o tom, ako by v prípade spojených hlasovaní hlasovali, lebo podľa neho sa to teraz nestane. Voči ďalší opakovaným hlasovania o eurovale by však podľa jeho slov mala SaS veľké výhrady, aj keď ich zákon pripúšťa.

Sulík dnes nechcel hovoriť ani o tom, čo by pre nich znamenalo, keby zvyšok koalície odhlasoval euroval pomocou poslancov Smer-SD, lebo podľa neho je to fiktívna situácia. V minulosti sa Sulíkovci vyjadrovali, že koalícia má možnosť schváliť euroval s Robertom Ficom.

"Keď som povedal, že je takáto možnosť, to predsa neznamená, že to pre mňa nie je problém. My v prvom rade robíme všetko preto, aby sme ten euroval zastavili, aby to rozšírenie nebolo, poťažne bolo bez Slovenska, poťažne slovenských daňovníkov nestálo ani cent." vyhlásil.

Sulík si myslí, že koalícia môže dlhodobo fungovať systémom akcia-reakcia, ktorý sa prejavil pri aktuálnej téme eurovalu. Tento systém sa napríklad prejavil, keď podľa Sulíka koaliční partneri najprv celý víkend šírili, že poslanecký klub SaS je nejednotný a poslanci budú hlasovať jeden tak, druhý onak.

Preto bolo podľa Sulíka samozrejmé, že sa bránili a reagovali spoločným vystúpením celého klubu na tlačovej besede. "Nehovorím o neférových postupoch, len konštatujem, že sa udiala nejaká akcia, tak od nás došla reakcia," uviedol Sulík.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu