Sobota1. jún 2024, meniny má Žaneta, zajtra Oxana, Xénia

SaS si bude voliť šéfa, kandiduje opäť Kollár

Jozef Kollár
Jozef Kollár

BRATISLAVA - Poslanci Národnej rady SR za SaS si budú po roku opäť voliť svojho klubového šéfa. Súčasnému predsedovi klubu Jozefovi Kollárovi totiž končí ročné funkčné obdobie. O post sa bude uchádzať opäť. O protikandidátovi zatiaľ nevie.

Tajná voľba by sa mala uskutočniť podľa Kollára približne o tri týždne.

"Domnievam sa, že víťazný tím by sa meniť nemal," zdôvodnil svoju opätovnú kandidatúru predseda klubu liberálov. SaS nazýva víťazným tímom preto, že sa podľa jeho slov ako nováčik v politike za rok etablovala dobre "ako strana slušných zodpovedných ľudí, strana odborníkov".

Poslanec za SaS Martin Poliačik sa nazdáva, že Kollár by svoju pozíciu mohol vo voľbe obhájiť. "Je pravdepodobné, že ho vo funkcii potvrdíme." Podľa súčasného podpredsedu klubu Szilárda Somogyiho sú liberáli s prácou svojho klubového šéfa spokojní.

Kollár bol do funkcie zvolený 11. októbra minulého roku. Spolu s ním sa vtedy o post uchádzali Martin Poliačik a Kamil Krnáč. V predsedníckom kresle vystriedal svojho straníckeho šéfa Richarda Sulíka. Ten sa postu vzdal pre pracovnú vyťaženosť vyplývajúcu z jeho pozície predsedu parlamentu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu