Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Štefanec z SDKÚ sa ledva zmestil do formuly: Išiel som, čo to dalo!

Ivan Štefanec s manželkou v monoposte F1. Zobraziť galériu (13)
Ivan Štefanec s manželkou v monoposte F1. (Zdroj: archív I. Š.)

BRATISLAVA – Ivan Štefanec z SDKÚ si splnil detský sen. Lepšie povedané, jeho manželka mu ho splnila. A to neopakovateľnú jazdu vo formule, na ktorej sa ešte pred pár rokmi preháňal jazdec F1 Nick Heidfeld. Hrozilo, že sa politik do monopostu nezmestí a nebude si môcť vychutnať 300 kilometrovú rýchlosť.

Jazdu na francúzskom okruhu Var pri Saint Tropez si Štefanec vyskúšal minulý piatok, odvtedy chodí všade s úsmevom na tvári. „Manželka mi splnila detský sen. Vždy som inklinoval k motoristickým športom. Navštívil som aj Veľkú cenu Maďarska, Rakúska či Austrálie.“ Z tohto zážitku sa však bude spamätávať ešte dlho. „Pol roka dopredu som sa na to tešil a prevýšilo to moje očakávania,“ uviedol pre Topky. Cena za štedrý darček, ktorý politikovi dopriala jeho žena, sa pohybuje od 1500 eur.

Ivan Štefanec si zajazdil
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: archív I. Š.)


Štefanec si na trati vyskúšal najprv jazdu na monoposte F3, kde sa predbiehal s rovnakými nadšencami z Francúzska, Nemecka a Rakúska. Do žiadnej nebezpečnej situácie sa nedostal. „Zobral som to zodpovedne a snažil som sa jazdiť po trati, mimo nej sa mi nepodarilo dostať. Bolo by nebezpečné, kebyže sa dostanem do šmyku.“ Poldňová teoretická príprava tak splnila svoj účel.

Ivan Štefanec si zajazdil
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: archív I. Š.)


Poobede presedlali na monopost F1, kde už však každý z „pretekárov“ jazdil na okruhu sám. „Odhadujem, že na rovinke som šiel medzi 250 až 300 km/h. Najkrajší pocit bol, keď na to človek dupol a zarevalo tých 650 koní.“ Poslanec takmer nesplnil kritérium výšky pre jazdu na formule. „Do monopostu sa zmestí najviac 190 cm vysoký človek a ja mám práve toľko,“ povedal nám. „Je v nej veľmi úzky priestor, vmestil som sa tam na doraz. Ľavú nohu som musel mať trošku skrčenú,“ dodal.

Fanúšik Jensona Buttona má rád slušnosť v športe. „Jazdec Formuly 1 by mal byť gentleman a vedieť sa správať.“ Pocity z jazdy boli preňho neprekonateľné. „Styk s traťou je úplne iný ako v aute. Odpadajú všetky bariéry, cítiť, ako hučia kolesá,“ povedal.

Dôkaz, že Ivan Štefanec
Zobraziť galériu (13)
 (Zdroj: archív I. Š.)


Možno jedinou chybičkou krásy bola absencia sporo odetých dám na okruhu, ktoré k Veľkej cene Formuly 1 neodmysliteľne patria. „Tak tie tam naozaj neboli. Celý tím pozostával z chlapov," uviedol na záver. Manželky, ktoré sprevádzali svojich mužov, by však zrejme prítomnosťou mladých krásavíc nadšené neboli.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu