Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Poslanci odložia dovolenky, bude sa rokovať

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

BRATISLAVA – Parlament bude rokovať dlhšie, ako sa pôvodne plánovalo. Lídri vládnej štvorky sa dnes v noci na koaličnej rade dohodli, že schválenie bodov v programe aktuálnej schôdze má pred odchodom poslancov na dovolenky prioritu.

„Sú tam veľmi dôležité vládne návrhy zákonov, mnohé z nich sú základom pre prípravu štátneho rozpočtu preto je veľmi dôležité, aby sa poslanci zaoberali týmito zákonmi,“ oznámila po rokovaní koaličnej rady premiérka Iveta Radičová (SDKÚ-DS).

Problém s dovolenkami poslancov sa podľa Radičovej vyriešil ľudsky. „Pokiaľ mám informáciu, tak poslanci sami sa rozhodli a informovali, že zostávajú na rokovaní národnej rady. Je to ich záväzok,“ vyhlásila.

Z programu 20. schôdze premiérka vyzdvihla novelu zákona o konkurze, prípravu jednotného výberu daní, ciel a odvodov, dvojicu zákonov z ministerstva životného prostredia, ktorými sa majú aplikovať európske smernice. „Pokiaľ by nedošlo k schváleniu týchto zákonov, tak nám naozaj hrozia veľmi vysoké pokuty. V jednom prípade 750-tisíc, v druhom tak isto,“ vysvetlila. Spomenula tiež novelu zákona o cestnej premávke z dielne ministra vnútra Daniela Lipšica (KDH) a dereguláciu nájomného v reštituovaných domoch, ktorú pripravil Lipšicov stranícky šéf Ján Figeľ..

Podľa pôvodného návrhu sa mala aktuálna 20. schôdza parlamentu skončiť v piatok 8. júla.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu