Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Expolitik Micheľ rozhneval poslancov: Je ako Kevin zo Sám doma!

Bývalý poslanec porušil zákon Zobraziť galériu (2)
Bývalý poslanec porušil zákon

BRATISLAVA - Aj keď už nie je poslancom, dnes sa jeho meno skloňovalo v parlamente vo veľkom. Bývalý poslanec a futbalový rozhodca totiž nielenže nepodal majetkové priznanie za minulý rok, ale totálne odignoroval aj svojich kolegov, ktorí chceli vedieť dôvod.

Výbor pre nezlučiteľnosť funkcií udelil exposlancovi za jeho správanie pokutu vo výške jedného mesačného platu, čo je vyše tri a pol tisíc eur. Micheľ však vyprovokoval viacerých poslancov, aby sa zapojili do diskusie. Poslanec Alojz Přidal z KDH ho dokonca zosmiešňoval. „Určite ho všetci poznáte, Micheľ, známy futbalový rozhodca a podobá sa na Kevina zo Sám doma,“ vyhlásil.

Viacerí kolegovia sa na výbore zhodli, že Micheľovo správanie bolo arogantné. Ten si totiž nielenže nesplnil zákonnú povinnosť, ale za námahu mu nestálo ani to, aby to zdôvodnil. Dokonca chcú kvôli nemu meniť zákon. Dostal totiž rovnakú pokutu ako funkcionári, ktorí napríklad podali majetkové priznanie o deň neskôr, alebo ho podali neúplne. Navrhli preto uznesenie, aby pripravili zmenu zákona, ktorá by umožnila dať podobným ignorantom pokutu aspoň pol ročného platu.

Micheľ už v minulosti o viacero platov prišiel. Dôvodom bola jeho neúčasť na rokovaniach. V parlamente sa totiž neukázal vyše roka, po tom, čo dostal flek v ukrajinskom futbalovom klube.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu