Streda8. máj 2024, meniny má Ingrida, zajtra Roland

Slota: Za problémy môžu socialisti, Smer by mal hlasovať proti pôžičke

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Smer-SD by mala zahlasovať za zúženie mandátu pre ministra financií pre rokovanie o gréckej pôžičke. Vyzval ju na to šéf SNS Ján Slota. Konkrétne svoj odkaz adresoval podpredsedovi strany Petrovi Kažimírovi.

"Pánovi Kažimírovi odkazujem, aby on spravil všetko preto, aby poslanecký klub Smer-SD hlasoval takisto v záujme daňových poplatníkov na Slovensku a slovenského národa, aby nám neodišli tie miliardy do nenávratna," povedal Slota.

Podľa neho totiž za súčasný stav v eurozóne môžu predovšetkým práve socialisti. "Tie problémy, ktoré nastali v Grécku, Írsku, Portugalsku sú predovšetkým zásluhou vládnucich socialistov. V Grécku určite," konštatoval predseda SNS.

Slota zároveň potvrdil, že poslanci SNS budú v očakávanom hlasovaní o mandáte pre ministra financií pre rokovania o druhej pôžičke Grécku, ktorá by sa mala vyplatiť z prvého eurovalu, hlasovať za tento návrh.

Znamenalo by to zaviazanie ministra financií tak, aby v Bruseli požadoval účasť privátneho sektora odpísaním časti istiny gréckeho dlhu, teda v podstate bankrot krajiny. Minister financií Ivan Mikloš naopak presadzuje riešenie dobrovoľnou účasťou súkromného sektora v minimálnej výške 30 miliárd eur prerolovaním gréckych dlhopisov do dlhších splatností.

O novej pôžičke Grékom, ktorej objem by mal byť podobný prvému 120-miliardovému úveru, majú ministri financií eurozóny rokovať už budúci týždeň v pondelok.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu