Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Jurzyca chce nákupiť digitálne tabule bez súťaže

Eugen Jurzyca Zobraziť galériu (2)
Eugen Jurzyca

BRATISLAVA - Minister školstva Eugen Jurzyca (SDKÚ-DS) chce bez súťaže nakúpiť pre všetky školy digitálne tabule za šesť až 12 miliónov eur. Píše v dnešnom vydaní denník SME.

Minister vysvetlil, že firmy si vyberá priamo, lebo elektronické učivo chce v školách zaviesť od 1. septembra. Ako denník ďalej uvádza, Jurzyca rokuje so spoločnosťami Agemsoft a Siemens.

Firmy vyhrali tender ešte pred tromi rokmi za pôsobenia ministra Jána Mikolaja (SNS) na pilotný projekt s názvom Planéta vedomostí.  Za predchádzajúceho šéfa rezortu ho testovali v 127 školách. Jurzyca ho rozšíril v tomto roku na viac ako 300 škôl. Ministerstvo tvrdilo, že to bude zadarmo. Podľa informácií, ktoré uverejnil spomínaný denník, za to v skutočnosti platilo Agemsoftu tento rok tisíce eur.

Peter Kunder z Aliancie Fair-play si myslí, že postup súčasného ministra je na hrane zákona, ak ho priamo neporušuje. "Zákon o verejnom obstarávaní nepozná nič také ako dohodnúť sa podľa pilotných projektov. Ponúka jednu metódu, a to súťaž návrhov," vyhlásil pre SME.

"Nechápem, ako môže zákazku v takom objeme zadávať bez súťaže," kritizuje spôsob aj exminister Mikolaj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu