Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Galko avizuje trestné oznámenie za nelegálnu nahrávku

Ľubomír Galko
Ľubomír Galko

BRATISLAVA - Cieľavedomý útok na ministra obrany alebo aj možnosť spravodajskej hry. Tak si minister obrany Ľubomír Galko vysvetľuje anonymnú nahrávku zverejnenú na internete ako aj nepodpísanú e-mailová korešpondencia adresovanú ministrovi. Majú naznačovať predražovania zákaziek vo verejnom obstarávaní a finančne nadsadené tendre určené pre potreby armády.

Záznam podľa Galka pochádza zrejme z roku 2008. Nevylúčil, že bývalé vedenie rezortu sa mohlo dopustiť predražených nákupov, nakoľko sám už podal niekoľko trestných oznámení v tejto oblasti.

"Rozhodol som sa, že podám trestné oznámenie v súvislosti s touto nahrávkou. Záznam bol zhotovený nelegálne. Na každú takúto nahrávku je potrebný zákonný súhlas sudcu. Nemám informáciu, že by vojenské obranné spravodajstvo disponovalo takýmto súhlasom," povedal Galko.

Podnety v nahrávke preverí inšpekcia ministra obrany.

Podľa Galka ide o cieľavedomý útok na ministra obrany a nevylúčil ani možnosť spravodajskej hry. V pozadí môžu podľa Galka stáť dotknuté podnikateľské subjekty, ktoré hospodárnejším nakladaním s prostriedkami určenými pre armádu a protikorupčnými opatreniami prišli o veľké zisky.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu