Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

S 1,8 promile vozil policajta na kapote, nakoniec havaroval

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA/ČADCA – Po havárii nezastavil a ušiel, autom zaútočil na policajta, aby nakoniec havaroval. Celý prípad sa odohral dnes nadránom na úseku medzi Radoľou, Čadcou a Rakovou. Policajti najprv dostali oznámenie o dopravnej nehode v obci Radoľa.

Jeden z jej účastníkov ani nezastavil a z miesta ušiel. Unikal na vozidle Škoda Favorit smerom na Čadcu, kde ho spozorovala hliadka, keď stál na červenú na križovatke.

„Policajti svojím vozidlom za použitia výstražnej svetelnej signalizácie a signálu „STOP“ zastavili pred podozrivým vozidlom. Vodič vozidla Škoda Favorit bol policajtmi opakovane vyzvaný na vypnutie motora a vystúpenie z vozidla. Vodič však na výzvy nereagoval, naopak vozidlom zacúval, pričom prešiel jednému z policajtov po nohe. Následne zastavil a s vozidlom smeroval dopredu priamo na policajta, ktorého zasiahol prednou časťou vozidla a viezol ho na kapote. Policajt sa následne skĺzol na vozovku, ale vodič nezastavil a pokračoval v protismere na Turzovku,“ uviedli policajti vo svojej správe.

Policajti vodiča prenasledovali až po obec Raková, kde v ostrej ľavotočivej zákrute zišiel mimo cestu a havaroval. „Policajti vodiča zadržali a privolali mu lekársku pomoc, nakoľko javil známky zranenia po dopravnej nehode. Vykonanou dychovou skúškou bol zistený u neho alkohol 1,88 promile,“ napísala polícia. Vozidlo viedol aj napriek tomu, že mu bol súdom uložený trest zákazu činnosti vedenia motorových vozidiel.

Vyšetrovateľ muža (24) z okresu Brezno obvinil z útoku na verejného činiteľa a prečinu marenia výkonu úradného rozhodnutia. V prípade dokázania viny mu hrozí trest odňatia slobody až na osem rokov. Informoval o tom Radko Moravčík zo žilinského policajného riaditeľstva.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu