Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Tieto deti sú bez rodičov a ťažko choré. Nezažijú bežné veci ako iné deti, ale sú šťastné

Alexandra Hovancová Zobraziť galériu (6)
Alexandra Hovancová

BRATISLAVA - Z tmavej, smutnej budovy sa stal domov, aj keď sa v ňom nachádzajú ťažko choré, niektoré úplne ležiace deti a týrané matky so svojimi ratolesťami. Do tohto domova chodia aj známi ľudia. Adela s Viktorom prišli len tak na návštevu. Deti pritom ani netušili, kto je. Celeste Buckingham im zaspievala rómske pesničky a Filip Jančík u nich často plače. Pozrite si Topky podcast s riaditeľkou Domu Charitas sv. Jozefa, Alexandrou Hovancovou.

Ako povedala Alexandra Hovancová v Topky podcaste - sme jedinou rodinou, ktorú majú, pretože o drvivú väčšinu týchto hendikepovaných detí sa rodičia nezaujímajú. V centre pre rodiny v Spišskej Novej Vsi sa starajú o tieto deti po telesnej, ale aj psychickej stránke. Robia ich dni štastnými, napriek ťažkému osudu. Nechcú sa sťažovať, ale šíriť osvetu. Veľkým problémom sú financie. Zamestnanci pracujú za minimálne mzdy, ale obetujú sa z lásky. Pani riaditeľka preto hľadá peniaze, kde sa dá, vraj ju už poznajú v každej banke a píše každý grant. Vypočujte si silný príbeh detí, ktoré napriek svojmu osudu, môžu náš život obohatiť. A veľmi im pomohli aj známe osobnosti.

Dajte nám prosím ODBER (SUBSCRIBE) alebo FOLLOW na Spotify alebo Apple podcasts a vypočujte si každý štvrtok nový TOPKY PODCAST ako prví. Ďakujeme.

 

 

 

Viac o téme: DetiCharitaChorobyPodcast
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu