Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Riešenie vlády na pomoc s drahými hypotékami je zlé a ľuďom nepomáha, kritizuje SaS

SaS
SaS (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

BRATISLAVA - Pomoc s drahými hypotékami bola jednou z hlavných predvolebných tém vládnej strany Smer-SD, no ukázalo sa, že ich riešenie je zlé a ľuďom nepomáha. Tvrdí to opozičná SaS s tým, že to dokazujú aj reálne čísla. Štát sľuboval, že vyplatí pomoc vo výške 64 miliónov eur, no za prvý mesiac ju dostalo menej ako 4000 ľudí v priemernej sume 75 eur.

archívne video

Poslanci zo SaS o zmenách v RTVS: Podávame hromadnú pripomienku, odkazujú (Zdroj: Topky/Ramon Leško)

"Robert Fico spolu s Ladislavom Kamenickým (obidvaja Smer-SD) opäť raz oklamali ľudí. Vyhlasovali, že hypotéky sú najväčším problémom Slovenska. Miesto riešení, ktoré sme navrhovali my, pripravili zlý zákon, ktorý vôbec nepomáha. Navyše, táto pomoc je absolútne nepomerná," vyhlásil poslanec Národnej rady (NR) SR a podpredseda finančného výboru Marián Viskupič (SaS). Podľa neho sa tak potvrdzuje, že použitie verejných zdrojov na podporu hypoték je zlým riešením.

"Kampaň Roberta Fica bolo klamstvo za klamstvom. Hypotéky nevyriešili, potraviny ich nezaujímajú a na Ukrajinu posielajú zbrane cez súkromné firmy. Toto je ďalší dôkaz, že vláda navonok tvrdí, že ju zaujímajú problémy ľudí, ale v skutočnosti rieši iba problémy zločincov," doplnil šéf SaS Branislav Gröhling.

Viac o téme: PomocVládaHypotékySaS
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu