Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Princ Harry dorazil do Londýna: Prvé vyjadrenie o dedovej (†99) smrti... Bola to legenda vtipkovania!

Princ Harry prišiel do Londýna a zaspomínal si na svojho dedka. Zobraziť galériu (5)
Princ Harry prišiel do Londýna a zaspomínal si na svojho dedka. (Zdroj: TASR/Buckingham Palace via AP, TASR/AP Photo/Lefteris Pitarakis, File)

LONDÝN - Britský princ Harry si uctil starého otca princa Philipa (†99), ktorý zomrel v piatok vo veku 99 rokov. V emotívnom, ale aj odľahčene ladenom odkaze zverejnenom v pondelok princ Harry opísal starého otca ako "majstra grilovania" a "opovážlivého človeka až do konca", uviedli tlačové agentúry DPA a AFP.


"Hlášky" princa Philipa (†99) boli BRUTÁLNE: Z úst vypúšťal hotové perly!


Smrť manžela britskej panovníčky Alžbety II. dala prvýkrát po dlhšom čase, po veľkom spore v kráľovskej rodine, dokopy oboch bratov. Harry sa po smrti princa Philipa vrátil do Británie prvýkrát odvtedy, čo sa spolu s manželkou Meghan vzdali kráľovských povinností a odsťahovali sa do Severnej Ameriky.

Galéria: Princ Philip zomrel 9. apríla 2021 vo veku 99 rokov.

"Dedko, ďakujem ti za tvoju službu, za tvoju oddanosť babičke a za to, že si vždy bol sám sebou," napísal Harry. "Ľudia si ho budú pamätať ako najdlhšie vládnuceho manžela panovníčky, vyznamenaného vojaka, princa a vojvodu," uviedol vnuk Harry.

"Ale pre mňa, tak ako pre mnohých z vás, čo ste počas bolestného uplynulého roka stratili milovaného človeka alebo starého rodiča, to bol dedko - majster na barbecue, legenda vo vtipkovaní a opovážlivý človek až do úplného konca," napísal princ Harry.

Princ Harry prišiel do Londýna bez svojej manželky Meghan. Tá je vo vysokom štádiu tehotenstva.
Zobraziť galériu (5)
Princ Harry prišiel do Londýna bez svojej manželky Meghan. Tá je vo vysokom štádiu tehotenstva.  (Zdroj: SITA)

Dodal: "Viem, že práve teraz by nám všetkým povedal, s pivom v ruke, aby sme pokračovali vo svojom spôsobe života." "Budeš bolestne chýbať, ale táto krajina a svet si ťa vždy budú pamätať. Meghan, Archie a ja (ako aj tvora budúca pravnučka) ťa budeme mať vždy v srdciach na výnimočnom mieste," uviedol Harry.


Dojemné slová princa Williama o smrti princa Philipa (†99): Dedko mu bude chýbať!


Aj jeho straší brat princ William vojvodu z Edinburghu Filipa označil za "výnimočného muža" a takisto povedal, že "dedko mu bude chýbať". "Storočie života môjho starého otca bolo charakterizované službou svoje vlasti a Commonwealthu, svojej manželke a kráľovnej a našej rodine," uviedol vo vyhlásení William, ktorý je starším synom následníka britského trónu princa Charlesa.

Princ Harry opísal svojho dedka princa Philipa ako majstra grilovania a opovážlivého človeka až do konca.
Zobraziť galériu (5)
Princ Harry opísal svojho dedka princa Philipa ako majstra grilovania a opovážlivého človeka až do konca.  (Zdroj: SITA/AP/Adrian Dennis/Pool)

Viac o téme: Princ HarryPrinc Philip
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu