Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Bratislavská Petržalka vyčíslila škody po povodniach: 15 tisíc!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Tip čitateľa)

BRATISLAVA – Škody po júnových povodniach vyčíslila bratislavská Petržalka na 15.000 eur.

Najväčšiu časť tejto sumy tvoria náklady spojené s likvidáciou škôd a opravou detského ihriska na Tyršovom nábreží, informovala Michaela Platznerová z kancelárie petržalského starostu.

"Niektoré práce týkajúce sa odstraňovania následkov po povodniach na Tyršovom nábreží nebolo možné vykonať pomocou ťažkej techniky, ale ručne," vysvetlila Platznerová. Išlo napríklad o odstránenie znečisteného štrkového podložia pod všetkými hracími prvkami, znečisteného piesku z pieskoviska aj odpadu naplaveného a zachyteného v hracích prvkoch a poraste. "Následne certifikovaná firma skontrolovala bezpečnosť všetkých hracích prvkov a vykonala ďalšie potrebné kroky, aby deti mohli toto ihrisko opäť plnohodnotne využívať," dodala Platznerová.

Ďalšou položkou sú podľa jej slov náklady a škody spôsobené petržalským hasičom, ktorí pomáhali v najviac zasiahnutých lokalitách. "Poškodené boli predovšetkým zariadenia technického charakteru – škody vznikli na vozidlách a záchranárskej technike," priblížila Platznerová.

Do vyčíslenej sumy sú zahrnuté aj personálne náklady a mzdové refundácie pracovníkov, ktorí počas povodní monitorovali situáciu a podieľali sa na koordinačných a záchranných prácach. 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu