Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Komáre budú v Bratislave postrekovať ešte v piatok a sobotu ráno

Ilustračné foto
Ilustračné foto

BRATISLAVA - Komáre budú v bratislavských mestských častiach letecky postrekovať iba v skorých ranných hodinách, na hluk z nízko letiacich lietadiel sa musia obyvatelia pripraviť ešte v piatok a sobotu ráno. Komáre budú postrekovať v Devínskej Novej Vsi, Karlovej Vsi, Dúbravke, Novom Meste, Starom Meste, Ružinove, Petržalke, Rusovciach aj v Čunove.

Dnes o tom informoval riaditeľ spoločnosti Chemix-D Zdeno Jaško, spoločnosť je zmluvným dodávateľom mesta pri postrekoch komárov. Jaško upozornil, že v prípade nepriaznivého počasia bude termín postreku posunutý na ďalšie dni, v prípade potreby letecké postreky doplnia i pozemnými. Ľudia sa leteckých postrekov nemusia obávať, podľa Jaška obyvateľov neohrozujú.

Postrek si objednalo mesto Bratislava v súvislosti s kalamitným stavom komárov po povodniach, informoval hovorca mesta Bratislava Stanislav Ščepán. Pozemné postreky komárov mestom vysúťažená firma robila už 21. a 22. júna, pre zlé počasie ich odložili a dokončili 27. júna.

Na postrekovanie komárov, ktoré sa po povodniach premnožili, bude samospráva žiadať refundáciu nákladov na odstraňovanie následkov povodní.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu