Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Návštevnosť Art Film Festu láme rekordy

Návštevnosť Art Film Festu láme rekordy
Návštevnosť Art Film Festu láme rekordy

Na Art Film Fest smeruje z roka na rok čoraz viac filmových fanúšikov a 18. ročník festivalu nie je výnimkou. Festival začal rekordnou diváckou účasťou. Po prvých dvoch dňoch presiahol počet návštevníkov sedemtisíc. V porovnaní s minulým rokom navštívilo filmové projekcie v Trenčíne a Trenčianskych Tepliciach približne o tisícpäťsto návštevníkov viac.

„Som veľmi potešený takouto návštevnosťou, lebo vždy je dôležitý začiatok. Pripravili sme bohatý a zaujímavý program a veľký divácky záujem je pre nás dôležitou spätnou väzbou. Keď ľudia takto reagujú hneď na začiatku festivalu, je to pozitívny signál. Pre nás je to zároveň aj najlepšia reklama na úvod a môžeme predpokladať, že podobnom duchu to pôjde ďalej,“ povedal riaditeľ festivalu Peter Nágel po zverejnení prvých oficiálnych počtov.

Festival má za sebou prvé dni, prvé filmové ocenenia sú rozdané, onedlho si ale prídu prevziať prestížne ceny známi herci Milan Kňažko a Gérard Depardieu a Zlatá kamera čaká na Stanislava Szomolányiho.

Ladislav Chudík príde osobne na prezentáciu knihy o Paľovi Bielikovi Petry Hanákovej a uvedenia jeho filmu Kapitán Dabač, v ktorom stvárnil hlavnú úlohu. Projekcie mnohých filmov osobne uvádzajú ich tvorcovia, najbližšie napríklad argentínsky herec Rafael Spregelburd z filmu Muž od vedľa, tunisko–francúzska režisérka Raja Amari filmu Pochované tajomstvá, či švédska herečka Eva Melander z filmu Sebbe.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu