Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Polícia pracovala, ako mala: Nespomaľovala vyšetrovanie nahrávky medzi Kočnerom a Trnkom

(Zdroj: TASR/Pavel Neubauer)

BRATISLAVA - Polícia nepochybila a nespomaľovala vyšetrovanie nahrávky medzi Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom. Konala podľa princípov vyšetrovania. Novinárov to povedal predseda parlamentného výboru pre obranu a bezpečnosť Anton Hrnko (SNS). Výbor nedostal informáciu o tom, kedy budú vznesené obvinenia. Hrnko však očakáva, že to bude čoskoro.

Andrej Hrnčiar (Most-Híd) povedal, že policajný prezident Milan Lučanský poskytol členom výboru také informácie, ktorými presvedčil všetkých a v dohľadnej dobe bude informovaná aj verejnosť. Na otázku, či bude niekto obvinený povedal, že keď polícia koná, tak by mala ich práca smerovať k zadováženiu takých dôkazov, aby mohli byť vznesené obvinenia. „V tejto chvíli sa môže báť každý, kto spáchal trestný čin," dodal Hrnčiar.

Opozičný poslanec Ľubomír Galko novinárom povedal, že rýchlejšie mohla konať prokuratúra. Verí, že ľudia, ktorí pochybili, budú aj obvinení.

Denník N. v pondelok zverejnil nahrávku rozhovoru medzi Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, počas ktorého Kočner Trnku varoval, že ho zabijú. Dôvodom údajne bolo, že sa Trnka pokúsil vydierať spolumajiteľa Penty Jaroslava Haščáka nahrávkou Gorila, teda jeho rozhovorov v konšpiračnom byte, o ktorej bol Haščák presvedčený, že už neexistuje. Trnka pravosť nahrávky spochybnil.

Viac o téme: NahrávkaPolícia Dobroslav TrnkaAnton Hrnko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu