Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

PS/Spolu a KDH sa vybrali pred Haščákov dom: VIDEO Protest pod oknami aktéra Gorily

Mimoparlamentné subjekty zorganizovali protest pred domov Jaroslava Haščáka Zobraziť galériu (6)
Mimoparlamentné subjekty zorganizovali protest pred domov Jaroslava Haščáka (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Na protest, ktorý na štvrtok pred dom spolumajiteľa finančnej skupiny Penta Jaroslava Haščáka zvolali politické strany Progresívne Slovensko, Spolu - občianska demokracia a KDH, prišli desiatky ľudí. Lídri politických strán na ňom povedali, že sa neboja skorumpovaných politikov a ani oligarchov, ktorí ich korumpujú.

Protestným zhromaždením v Záhorskej Bystrici reagujú na údajnú nahrávku z kauzy Gorila, ku ktorej sa v stredu 16. októbra dostali viaceré médiá. Práve Penta je spájaná s kauzou Gorila, aj keď to jej predstavitelia odmietajú. Pre uniknuté nahrávky finančná skupina podáva trestné oznámenie.

O proteste na sociálnej sieti informoval aj predseda PS Michal Truban
Zobraziť galériu (6)
O proteste na sociálnej sieti informoval aj predseda PS Michal Truban  (Zdroj: Facebook/Michal Truban)

VIDEO Predseda KDH Alojz Hlina na proteste:

Alojz Hlina na dnešnom proteste pred vilou Jaroslava Haščáka

„Pripravujeme legislatívu z pracovným názvom Lex Haščák, ktorá bude reagovať na aktuálnu situáciu. Zmeny chceme predložiť v skrátenom legislatívnom konaní ešte v tomto volebnom období," uviedol Miroslav Beblavý (Spolu). Líder KDH Alojz Hlina dodal, že protest je na správnom mieste.

VIDEO Michal Truban na tribúne počas protestu:

Michal Truban počas protestu pred vilou Jaroslava Haščáka

PS/Spolu a KDH sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

„Stojíme tu práve teraz, keď je ideálna príležitosť na ten správny reštart Slovenska, ktorý sa mal odohrať už dávno," povedal. Volebný líder koalície Progresívne Slovensko a Spolu Michal Truban vo svojom príhovore povedal, že práve pre tieto prípady je potrebné vymeniť súčasných politikov.

PS/Spolu a KDH sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

Zhromaždenia naplánovala na piatok aj iniciatíva Za slušné Slovensko. Tá žiada odstúpenie predsedu Smeru-SD Roberta Fica. Odísť z funkcií by mali aj prokurátori Dobroslav Trnka a Dušan Kováči, ako aj sudkyňa Monika Jankovská. Aj generálny prokurátor Jaromír Čižnár by mal podľa Karolíny Farskej z iniciatívy urýchlene konať alebo odstúpiť.

Pokriky počas protestu pred vilou Jaroslava Haščáka


Nerobte si zo Smeru očistec, odkazuje Fico ohľadom Gorily: Novinárov poslal za Dzurindom či Bugárom


Ide aj o nahrávku Kočner - Trnka

Spolumajiteľ investičnej skupiny Penta Jaroslav Haščák sa spomína aj nahrávke medzi Marianom Kočnerom a bývalým generálnym prokurátorom Dobroslavom Trnkom, kde sa hovorí o kompromitujúcich materiáloch zo spisu Gorila. Marian Kočner v nej, okrem iného, varoval Trnku, že ho zabijú. Dôvodom malo byť, že Trnka sa pokúsil vydierať šéfa Penty Jaroslava Haščáka Gorilou, teda nahrávkou jeho rozhovorov v konšpiračnom byte, o ktorej bol Haščák presvedčený, že už neexistuje.

Ľudia pred vilou Haščáka
Zobraziť galériu (6)
Ľudia pred vilou Haščáka  (Zdroj: Vlado Anjel)

Spis Gorila sa na verejnosti objavil v decembri 2011, jeho obsah tvorili prepisy rozhovorov medzi viacerými politikmi a osobami z prostredia finančných skupín. Za autora spisu je považovaný bývalý príslušník SIS Peter Holúbek Od roku 2012 na prípade pracuje špeciálny vyšetrovací tím. Denník N uviedol, že kľúčové pasáže nahrávky, ktorú dostali médiá, sú totožné so spisom Gorila.

Viac o téme: ProtestJaroslav HaščákPentaGorilaPS/Spolu
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu