Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kauza tunelovania nebankoviek: V prípade skúmania zdravotného stavu Majského nie je nič nové

Jozef Majský
Jozef Majský (Zdroj: TASR - Štefan Puškáš)

BRATISLAVA - V prípade skúmania zdravotného stavu podnikateľa Jozefa Majského neprávoplatne odsúdeného v kauze podvodu a tunelovania nebankoviek BMG Invest a Horizont Slovakia nie je nič nové. Uviedla to hovorkyňa Najvyššieho súdu (NS) SR Alexandra Važanová.

"V trestnej veci Jozefa M. predsedníčka senátu NS SR uznesením z 20. júna 2018 pribrala do znaleckého skúmania štyroch znalcov v odbore zdravotníctvo a farmácia. Dôvodom je preverenie, či obžalovanému zdravotný stav dovoľuje účasť na verejnom zasadnutí. Podľa výsledku znaleckého dokazovania bude súd postupovať ďalej v zmysle trestného poriadku," konkretizovala v júli Važanová. "Voči takémuto rozhodnutiu sťažnosť nepodávame a vítame každé objektívne rozhodnutie NS SR," dodal vtedy Peter Filip, obhajca Jozefa Majského.

Podnikateľa Jozefa Majského predsedníčka trojčlenného senátu NS SR 28. marca pre zlý zdravotný stav vylúčila na samostatné konanie. Pôvodne ho vtedy mala na verejné zasadnutie eskortovať polícia. Tá to však pre lekárske správy a práceneschopnosť urobiť nemohla.

V ten istý deň tento senát odsúdil ďalších dvoch spoluobžalovaných na právoplatné tresty odňatia slobody. Dávida Brtvu na deväť rokov a Patrika Pachingera na sedem rokov. Pachinger si trest odpykáva, keď ho zadržala prednedávnom polícia v Justičnom paláci. Trojicu v minulosti už dva razy neprávoplatne odsúdil v kauze podvodu voči nebankovkám Špecializovaný trestný súd v Pezinku (ŠTS).

Viac o téme: NebankovkyJozef MajskýBMG InvestHorizont Slovakia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu