Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Ondrejčákov spolužiak sa priznal: Dva a pol roka za členstvo u piťovcov

Piťovci
Piťovci (Zdroj: Foto: topky.sk)

BANSKÁ BYSTRICA - Trest dva a pol roka odňatia slobody s podmienečným odkladom na štyri roky za podiel na činnosti zločineckej skupiny bratislavského podsvetia zvanej „piťovci“ uložil dnes senát Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici pre 40-ročného Pavla Maka z Heľpy. Verdikt je právoplatný, pretože prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry ani bývalý „piťovec“ sa voči nemu neodvolali.

Zločinecká skupina „piťovci“ vznikla pred rokom 2008 a pôsobila na území Bratislavského a Trnavského kraja. Páchala rôznu trestnú činnosť, najmä výpalníctvo, obchodovali s drogami a získavali zbrane a nástražné výbušné systémy. Pavol Mak sa do skupiny dostal ako spolužiak Juraja Ondrejčáka.

Pôsobil v nej ako príslušník jeho ochranky, aj to iba sporadicky, keď bol na štúdiu v Bratislave. Na vydieraní podnikateľov, vyberaní výpalného a inej násilnej trestnej činnosti „piťovcov“ sa nepodieľal. To potvrdil samotný Ondrejčák i ďalší svedkovia z radov „piťovcov“, ktorí Maka považovali za príležitostného ochrankára.

Mak dostal nízky trest vzhľadom na priznanie a oľutovanie svojej činnosti. Podľa rozsudku sa musí počas štvorročnej skúšobnej lehoty podrobiť probačnému dohľadu súdu vrátane programu sociálneho výcviku. Zároveň mu súd zakázal kontaktovať sa s Jurajom Ondrejčákom a ďalšími príslušníkmi gangu.

Viac o téme: VäzenieSúd PiťovciBanská BystricaPavol Mak
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu