Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

V kauze vraždy majiteľa pohrebníctva padli tresty: 25 rokov natvrdo

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

BRATISLAVA - Najvyšší súd SR dnes právoplatne uzavrel prípad vraždy majiteľa pohrebníctva vo Zvolene Jána Hanusku staršieho z roku 2014. Odmietol totiž odvolanie štvorice obžalovaných proti rozsudku Špecializovaného trestného súdu z decembra 2014.

Syn zavraždeného Ján Hanuska mladší, jeho manželka Ingrid, jej dcéra Miriam Rudnická a strelec Jozef Sobota si tak vo väzení rovnako odsedia 25 rokov. Dokazovanie podľa predsedníčky senátu totiž preukázalo, že skutok sa stal tak, ako je uvedený v obžalobe.

Vražedný plán v záujme získať majetkový prospech podľa obžaloby zosnovala Miriam s matkou Ingrid, ktorá je manželkou obžalovaného Jána. Ten za zastrelenie otca zaplatil Jozefovi Sobotovi sedemtisíc eur. Všetci tvrdili, že sú nevinní. Usvedčovali ich však Jana a Petra, dcéry obžalovaného Hanusku mladšieho z prvého manželstva, a ďalšie dôkazy.

Majiteľa pohrebníctva 75-ročného Jána Hanusku staršieho zastrelili 6. apríla 2014 krátkou guľovou zbraňou kalibru 7,65 milimetra v jeho byte na prvom poschodí rodinného domu vo Zvolene. Vrah na neho tri razy vystrelil a spôsobil mu zranenia hlavy a brucha, ktorým muž na mieste podľahol. Jozef Sobota i Hanuska mladší boli pôvodne stíhaní väzobne, Ingrid a jej dcéra Miriam na slobode.

Strelec Jozef Sobota sa priznal iba k drogovej trestnej činnosti. V auguste 2016 počas domovej prehliadky našli u neho zatavenú striekačku s pervitínom. Preto mu senát ŠTS ukladal súhrnný trest. Ján Hanuska mladší si zase odpykával ročný trest za vyhrážanie sa dcéram.

Viac o téme: VraždaVäzeniePohrebníctvoSúd BratislavaSlovensko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu