Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

V prípade vraždy policajta sa očakáva rozsudok: Milanovi hrozí až 25 rokov!

Milan Szalay
Milan Szalay (Zdroj: Foto: Facebook)

TRNAVA – Hlavné pojednávanie v prípade vraždy policajta Petra Opaleka, ktorého podľa obžaloby vlani v júni v obci Boleráz zastrelil Milan Szalay., bude v utorok pokračovať na Okresnom súde v Trnave záverečnými rečami a pravdepodobne aj vynesením rozsudku. Súd vyhlásil dokazovanie za skončené v polovici júna. Informovala o tom hovorkyňa súdov v Trnavskom kraji Tatiana Zvolenská.

Milan Szalay sa na pojednávaní v marci priznal k vražde Petra Opalka, ktorý bol policajtom Obvodného oddelenia Policajného zboru v Trstíne. Poprel však úmysel zavraždiť aj jeho kolegyňu. Policajná hliadka vozidlo, ktoré šoféroval Milan Szalay. zastavila v obci Boleráz v okrese Trnava 14. júna 2014.

Po tom, ako mu hliadka v dychu namerala 1,38 promile alkoholu došlo ku konfliktu, pri ktorom Milan Szalay policajta zastrelil dvoma ranami do hrudníka. Ďalej nastala prestrelka s policajtkou a útek s vozidlom Opel Zafira. Ešte počas tej istej noci sa vzdal policajtom v mieste svojho bydliska v Podunajských Biskupiciach. V prípade uznania viny mu hrozí väzenie na 20 až 25 rokov. 

V priebehu pojednávania vypovedali viacerí svedkovia, podľa ktorých bol Milan Szalay vzorný otec a citlivý človek. Na súde vypovedal viacnásobne postihnutý muž, podľa ktorého bol obžalovaný veľký dobrák, ktorý mu nezištne pomáhal.

Aj keď bol Milan Szalay oficiálne vedený ako jeho osobný asistent, peniaze, na ktoré mal nárok, si nebral. Na druhej strane sa v priebehu procesu objavili na súde aj príbuzní zavraždeného policajta, ktorí nedokázali pochopiť, že niekto vzal život ich najbližšiemu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu