Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Vo štvrtok pokračuje proces so skupinou sýkorovcov

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Foto: TASR)

BANSKÁ BYSTRICA – Výsluchom súdneho znalca a ďalších svedkov bude vo štvrtok 14. mája pokračovať hlavné pojednávanie s časťou skupiny sýkorovcov pod vedením Róberta Lališa, zvaného Kýbel. Senát na pracovisku Špecializovaného trestného súdu v Banskej Bystrici sa zločineckou podskupinou zaoberá od 20. januára tohto roku. Naposledy sa pojednávalo 24. apríla.

Obžaloba stíha v tejto veci sedem ľudí. Róbert Lališ alias Kýbel je na úteku s kamarátom Martinom Bihári, zvaným Rus a koná sa proti nim ako proti ujdeným. Obžalovaný Jozef Roháč zvaný Potkan, ktorého držia vo väzbe v Maďarsku za iné trestné činy, požiadal o konanie v neprítomnosti. Na pojednávaní sú prítomní Martin K., ktorý sa priznal ku skutkom podľa obžaloby a v inej veci uzavrel dohodu s prokurátorom o vine a prijal trest 20 rokov odňatia slobody. 

Na lavici obžalovaných je aj Ivan C. zvaný Vinco a podnikateľ Marek T., ktorého deportovali zo Seychel ako objednávateľa vraždy Romana Deáka. Od 2. marca je na slobode, pretože z väzby ho prepustil Najvyšší súd SR po tom, ako Ústavný súd SR vyhovel obhajobe, že boli porušené jeho práva. Medzi obžalovanými je aj Alojz K., zvaný Čistič. 

Podľa obžaloby majú na svedomí vraždy podnikateľa Romana Deáka, bratov Diničovcov, Ukrajinca Dalera Hlavačku, Alojza Házyho a Miloša Piliara zo skupiny Mikuláša Černáka. 
Kýbel sa šéfom zločineckej skupiny sýkorovcov stal po smrti pôvodného bossa Miroslava Sýkoru, ktorého zavraždili vo februári 1997. Skupina pôsobila v Bratislave, na Záhorí a v Senci.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu