Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Zastavili stíhanie rodiny obvinenej z uplácania Fischera: Toto je dôvod!

Špecializovaný trestný súd v Pezinku schválil dohodu o vine a treste v prípade kardiochirurga Viliama Fischera.
Špecializovaný trestný súd v Pezinku schválil dohodu o vine a treste v prípade kardiochirurga Viliama Fischera. (Zdroj: SITA)

BRATISLAVA - Polícia zastavila trestné stíhanie štyroch členov jednej rodiny, ktorí boli obvinení z podplácania známeho kardiológa Viliama Fischera. Spravodajskému portálu televízie JOJ noviny.sk to dnes potvrdil hovorca Prezídia Policajného zboru Martin Wäldl.

"Vyšetrovanie bolo ukončené návrhom na zastavenie trestného stíhania, a to z dôvodu, že obvinení sa významnou mierou podieľali na odhalení a usvedčení páchateľa korupcie," povedal Wäldl. Televízia JOJ podľa portálu kontaktovala aj rodinu obvinených. S verdiktom polície sú spokojní.

Ako pripomína portál noviny.sk, okrem kardiológa Fischera boli v kauze bratia a dávania úplatkov obvinení aj štyria členovia rodiny, ktorá lekárovi poskytla niekoľkokrát úplatok vo forme peňazí, ale aj hydiny. Fischer prijatie úplatku najprv popieral, no potom sa priznal a uzavrel s prokurátorom dohodu o vine a treste. Za tritisíc eur, hydinu a bonboniéru dostal od súdu dvojročnú podmienku, 15-tisícovú pokutu a trojročný zákaz činnosti.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu